Q&SPA in the street: Elk water is hetzelfde. Juist of fout?

Terug

"Hey, mag ik je wat vragen? Denk je dat alle water hetzelfde smaakt?"  

Het is met deze intro dat @lauralynnsworld_ voorbijgangers vroeg naar wat ze denken over water, of liever: over de verschillende soorten water. Wat je te zien krijgt: veel vragen, maar vooral ook veel antwoorden, die ons een duidelijker beeld geven over het water dat we elke dag drinken. Schenk jezelf een groot glas SPA® in, want hier komt ons verslag: 

1. Zijn alle flessenwaters hetzelfde? 

FOUT - Allereerst moeten we 2 soorten gebotteld water onderscheiden: natuurlijk mineraalwater en bronwater.  

De eerste categorie, waarvan SPA® deel uitmaakt, wordt rechtstreeks aan de bron gewonnen én gebotteld. De zuiverheid van het water blijft op een natuurlijke manier bewaard, het ondergaat geen enkele behandeling en de minerale samenstelling moet stabiel zijn. 

Bronwater wordt ook zonder behandeling aan de bron onttrokken, maar moet aan dezelfde kwaliteitsnormen voldoen als leidingwater. De minerale samenstelling kan veranderen, want tijdens het bottelen mag water uit verschillende bronnen worden gemengd. 

Daarnaast mag je niet uit het oog verliezen dat de samenstelling van natuurlijke mineraal- of bronwaters onderling ook nog eens verschilt. Voor meer informatie daarover kan je ons artikel lezen over de verschillen tussen waters.  

2. Is mineraalwater zuiverder dan kraanwater?  

JUIST - Kraanwater is afkomstig van grondwater of oppervlaktewater. Het ondergaat verschillende chemische behandelingen, waaronder de toevoeging van chloor, om drinkbaar te worden. Kraanwater is dus helemaal zuiver gemaakt als je het gebruikt, maar het is niet puur van oorsprong. In vergelijking met pure natuurlijke mineraalwaters zoals SPA®, dat rechtstreeks aan de bron wordt gewonnen en gebotteld en waarvan de zuiverheid op natuurlijke wijze behouden blijft, is er echter geen discussie mogelijk. 1-0 voor SPA®!  

3. Is mineraalrijk water beter voor de gezondheid dan mineraalarm water? 

FOUT – De mineralen die we in ons dagelijks leven nodig hebben, krijgen we op natuurlijke wijze binnen via ons voedsel: tekorten aan mineralen zijn tegenwoordig echt zeldzaam.  

Wel is het belangrijk om te beseffen dat een teveel aan mineralen ook gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan zout, dat vaak overmatig gebruikt wordt, wat niet goed is voor je lichaam. Op dagelijkse basis is mineraalarm water dus de beste keuze wil je een te grote belasting voorkomen. En dat komt goed uit, want SPA® is een van de minst gemineraliseerde waters in Europa, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik. Lees meer over de unieke samenstelling ervan

4. Moet je baby’s flesje met puur water klaarmaken? 

JUIST - Idealiter maak je flesjes voor baby klaar met zeer licht gemineraliseerd water... zoals SPA®! Dat zit zo: het melkpoeder dat je in het water oplost, bevat al alle mineralen die je baby nodig heeft. In de juiste hoeveelheden. Een zeer licht gemineraliseerd water zoals SPA® zal de minerale samenstelling van je baby’s melkje dus niet veranderen. Begin dus met een goede gewoonte en gebruik altijd SPA®

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan ons artikel

5. Is water goed voor het lichaam? 

JUIST - Ons lichaam bestaat hoofdzakelijk uit water. Het is dus logisch dat water goed is: denk maar aan het transport van voedingsstoffen doorheen het lichaam, de regeling van de temperatuur, een water zoals SPA® Reine heeft veel voordelen… het dagelijks drinken betekent dat je echt iets doet om in vorm te blijven. 

Meer weten over deze essentiële rol van water? Lees dan ons artikel

Weet je trouwens waar het woord spa vandaan komt? Het komt uit het Latijn. De uitdrukking Sanitas Per Aquam betekent gezondheid door water. We vertellen je meer in ons speciale artikel

6. Bevat het water van SPA® veel ijzer? 

FOUT – Wil je een water definiëren als “rijk aan ijzer”, dan moet het minstens 1.000 microgram ijzer per liter bevatten. SPA® Reine bevat maar 5 microgram ijzer per liter. Het is dus onmogelijk dat je dat in ons water zou proeven. De smaak die je proeft als je SPA® Reine drinkt? Da’s gewoon de smaak van puurheid! Wil je meer weten over dit onderwerp? Ontdek dan ons recentste artikel hierover met Tatyana Beloy.

Niet alle waters zijn hetzelfde! Mineraalwater, bronwater, kraanwater... samenstelling, mineralen, chemische behandelingen... Over wat we dagelijks drinken is het laatste woord zeker nog niet gezegd. Eén ding is zeker, SPA® is gewoon één van de beste keuzes om in vorm te blijven. 

Tot binnenkort dus, voor een nieuw straatinterview met Q&SPA in the street! 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek