Een bron voor een positieve impact op de biodiversiteit

Terug

We willen allemaal wel een positieve impact hebben op de biodiversiteit. Maar wat doen we eigenlijk concreet, in de praktijk? Hoe stellen we als gemeenschap onze sterktes het beste ten dienste van de natuur? Bij SPA® engageren we ons om een positieve invloed te hebben op de biodiversiteit. Dat merk je aan al onze inspanningen en aan de initiatieven die we nemen om voor onze bron te zorgen en om de natuur eromheen te beschermen. 

"Putten zonder uit te putten.”  

SPA® wordt al jaren erkend voor de kwaliteit van ons water, maar ook voor onze inzet voor de bescherming van de natuur en onze streek. Denk maar aan het regionaal verbod op alle agrarische en industriële activiteiten. In 2020 kregen we het prestigieuze AWS Platinum-label, dat bedrijven beloont voor hun duurzaam beheer van waterhoudende grondlagen. SPA®'s engagement om te "putten zonder uit te putten" kreeg zo een heel mooie blijk van waardering.  

biodiversiteit venen

 400.000 bijen die waken over onze engagementen! 

Onze inzet voor biodiversiteit manifesteert zich heel concreet in één van de grootste beschermde gebieden van Europa: 13.177 hectare pure natuur in het hart van de Venen. Da’s het equivalent van 26.000 voetbalvelden! Het bewijs dat de natuur écht beschermd wordt? Meer dan 400.000 bijen, die het gebied bewaken. De dagelijkse analyse van de bijenkasten door Beeodiversity is formeel: in ons voedergebied is er een grote biodiversiteit zonder énig spoor van vervuiling! 

biodiversiteit

Nog jarenlang een belangrijke rol te spelen. 

Vandaag zijn deze engagementen maar een paar voorbeelden van hoe we ons inzetten voor het behoud van de biodiversiteit in onze regio. Onze recente B Corp-certificering is daar een verder bewijs van. En er is nog veel meer, zoals onze lokale partnerschappen met gemeenten en onze seizoensgebonden acties, zoals het winterse verbod op het strooien van zout op de wegen rond het reservaat. 

Als we ons blijven inzetten, kunnen we samen het verschil maken. Niet alleen vandaag, maar ook morgen. Door te blijven beschermen wat ons zo dierbaar is. Door te blijven gaan voor een positieve impact op de biodiversiteit. En dat vind je elke dag terug in het water dat je drinkt, in zijn zuiverheid, in SPA®

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek