De bescherming van onze bronnen

Ons natuurlijk mineraalwater halen we uit ons waterwinningsgebied in Spa. Wij beschermen dit unieke natuurgebied met heel veel zorg, zodat we het intact en puur kunnen houden om zo de zuiverheid van onze mineraalwaters te garanderen.

Terug

Een van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa

Al meer dan 130 jaar beschermt SPA met veel liefde haar ongerepte natuur. De zuiverheid van ons water is immers onlosmakelijk verbonden met de zuiverheid van de Venen. Het mineraalwater komt uit een van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa. Het is maar liefst 13.177 hectare groot; dat is meer dan 26.000 voetbalvelden!

400.000 kwaliteits- en zuiverheidscontroleurs

In het beschermde gebied van Spa wonen verschillende bijenkolonies. SPA® werkt samen met het project “bee-o-diversity”. Bijen zijn namelijk een goede manier om de kwaliteit van het milieu en de biodiversiteit te meten. Onderzoek van de bijenkolonies heeft ons laten zien dat er geen vervuiling van het gebied is en de biodiversiteit zeer groot is. En dat is goed nieuws! Want een puur en gezond natuurgebied resulteert uiteindelijk in heel zuiver water.

Concrete maatregelen om ons gebied te beschermen

De eerste beschermingswet dateert van 1772; de eerste beschermde zone werd ingesteld in 1889.

We zijn elke dag bezig om de natuur in het gebied van Spa zo zuiver en gezond mogelijk te houden. Om ons gebied te beschermen, hebben we een aantal regels en maatregelen opgesteld. Daar gaan we bij SPA® heel ver in.

01

Verbod op landbouw en industrie

02

Geen strooizout maar zand

03

Ondoorlatende parkeerzones

04

Evenwicht en bescherming

05

Bioafbreekbaar

06

Een uniek noodplan bij ongelukken

Alliance for water

Duurzaam waterbeheer

We krijgen wereldwijd erkenning voor onze initiatieven met betrekking tot natuurbescherming. Zo behaalde SPA® de hoogst mogelijke certificering voor duurzaam waterbeheer van de Alliance for Water Stewardsip (AWS). Dit is een wereldwijde samenwerking tussen bedrijven, non-profit organisaties en de publieke sector. We zijn de eerste producent van mineraalwater in Europa die dit AWS-Platinum certificaat ontving.

Concrete projecten rond zuiverheid

Bescherming van ongerepte natuur vergt een kolossale en collectieve inspanning. Het is mooi dat we uiteenlopende partners hebben, waarmee we diverse projecten steunen, ontwikkelen en uitrollen

Ode aan de bron

Bekijk de video

Al meer dan 130 jaar lang zetten wij ons in voor onze ongerepte natuur. Elke druppel SPA is het resultaat van een fantastische reis om een druppel regenwater te zuiveren. We willen dan ook hulde brengen aan de regen, de onuitputtelijke waterbron van SPA. Daarom hebben we dit filmpje gemaakt. SPA. Tijdloos puur

uitzicht op de natuur