5 vragen over bruisend water

Terug

Hoe wordt bruisend water geproduceerd? Is het goed voor de gezondheid? Hoe zorg je ervoor dat het blijft bruisen? We antwoorden op 5 vragen over bruisend water. 

1. Wat zit er in de bubbels van bruisend water?

De bubbels bevatten geen lucht, maar koolzuur of koolstofdioxide (CO2).

2. Waar komt het gas vandaan?

Er zijn twee oorsprongen: natuurlijk of niet. Bij “natuurlijk bruisend water” is het gas afkomstig van de bron van het water. Het is gerelateerd met de vulkanische activiteit van de aarde. Dat is het geval voor het water van SPA® Finesse. Door het contact met onderaardse kalksteen begint het zacht te bruisen. “Koolzuurhoudend” water is niet-bruisend water waaraan gas bij het bottelen wordt toegevoegd. Bepaalde waters kunnen ook worden verrijkt met gas uit de bron.

3. Hoe bewaar je bruisend water langer?

Doorgaans blijft bruisend water tot 24 uur na opening bruisen. Om het zo lang mogelijk bruisend te houden, is het belangrijk de fles goed te sluiten en er niet mee te schudden, want daardoor verdampt het gas sneller. De bubbels bewaren ook beter als je de fles na opening in de koelkast zet.

4. Bevat bruisend water mineralen?

Ja, bruisend mineraal water bevat calcium, magnesium, natrium, kalium en fluor. De minerale samenstelling varieert van merk tot merk en hangt dus af van de rotsen waar het water langskomt.

5. Bevordert bruisend water de spijsvertering?

Bruisend water is vaak rijk aan natriumbicarbonaat – dat een zuurremmende werking heeft. Daardoor bevordert het de spijsvertering. Bij overdaad kan het een opgeblazen gevoel veroorzaken.

De bruisende waters van SPA® 

SPA® Intense is een intens bruisend mineraalwater. Vóór het bottelen, baant het zich een weg door de ondergrondse rotsen van de Venen van Spa. Het zuivert zich permanent en verkrijgt zo zijn samenstelling die arm is aan minerale zouten. Achteraf voegen we er koolzuurgas aan toe, wat het intens doet bruisen.

SPA® Finesse is een natuurlijk bruisend water. Een wonder van de natuur, maar ook in je glas. Dankzij de lange reis langs ondergrondse kalksteen, begint het subtiel te bruisen.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek