Zo blijf je goed gehydrateerd tijdens de zomerfestivals.

Terug

Het wordt vast een feestelijke zomer! Van Rock Werchter over Francofolies tot Tomorrowland, jij gaat de hele zomer lang shaken en dansen op de songs van je favoriete artiesten. Maar… als je de hele dag danst in de zon, kan je wel uitgedroogd raken... Gelukkig vertellen wij je alles wat je moet weten om in alle omstandigheden top te blijven en met volle teugen te genieten!

In de zomer is het warm...

Tja, het lijkt misschien een erg voor de hand liggende verklaring, maar toch: we vinden het heel aangenaam om van de zon te genieten, maar denken er minder aan dat we dan veel sneller uitdrogen. Want zomerse hitte? Da’s 100% kans op zweten. En zelfs als je geen “zweterig type” bent, verliest je lichaam van nature toch water door te zweten (we vertellen je er alles over in dit artikel). Maar met déze nieuwe reflex hoef je niet te panikeren: houd gewoon op elk moment van de dag een SPA®-water bij de hand! 

... en als je danst, krijg je het warm!

Bewegen doet je temperatuur ook stijgen. We zwaaien, springen, zingen, we zijn gelukkig. We leven in het moment, maar ons lichaam denkt na een tijdje toch: “Momentje…”  

Het is simpel: dansen op een festival? Dat heeft iets weg van een flinke sportsessie. Je moet dus hydrateren om te recupereren. Zo blijf je tot het einde van de avond (of het weekend!) helemaal top. Hier hebben we het trouwens over álle voordelen van water. 

Alcohol... Ja, maar met mate!

Stel je voor: je zit in de zon met je beste vrienden, een koud biertje in je hand en recht voor je neus speelt je favoriete band zijn nieuwste nummer. Ideaal scenario, toch?... Iedereen weet het: op festivals is alcohol alomtegenwoordig. We zeggen niet dat je geen alcohol mag drinken, maar we adviseren je wel om jezelf tussen elk alcoholisch drankje goed te hydrateren. Hitte en alcohol zijn namelijk zelden een goede match. Een koud biertje zal je zeker afkoelen, maar het hydrateert je niet. Op leuke momenten, zowel overdag als ’s avonds, blijft water echt je beste bondgenoot. In dit artikel leggen we je trouwens uit hoe dat komt. 

Eigenlijk draait het allemaal om balans. Als je dus zin hebt om eens iets anders te drinken, kies dan gerust voor SPA® Fruit of SPA® Touch. Je geniet dan van de feestelijkheden terwijl je tegelijkertijd jezelf verwent! 

Drink altijd genoeg water, want je hebt liefst 1,5 liter per dag nodig. En in een festivalsituatie, waar je danst, zweet en alcohol drinkt, mag je nog veel méér water drinken als je in topvorm wilt blijven! 

Dus: geniet van de festivals... met SPA®

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek