« Zorg verlenen en daarvoor je tijd nemen, is voor mij het mooiste wat er is. »

Terug

Flora

Vier jaar geleden ben ik begonnen met ‘Wheel of Care’, dat is een samenwerking tussen hulpverleners, waar we trage zorg verlenen met de fiets aan huis in Brussel. Ik had al ervaring als verpleegster maar toen ik terugkwam van een missie in het buitenland als vroedvrouw, had ik geen zin om terug voltijds aan de slag te gaan in een ziekenhuis. Ik wou het anders aanpakken: tijd nemen om zorg te verlenen en me op een ecologische manier verplaatsen. Zo kwam ik op het idee om iets met de fiets te doen en was Wheel of Care geboren. Ons motto luidt: ‘slow care on a fast bike.’ 

testimonial Flora

Met slow care, of trage zorg wil ik echt de tijd nemen voor mijn patiënten. Ik sla een babbeltje met de mensen of blijf een koffie drinken en geef hen zeker niet het gevoel dat ze een van de zovelen zijn in de rij. Daar is ook nood aan. Ik heb het gevoel dat we op een kantelpunt zitten waar mensen niet alleen teruggrijpen naar lokale initiatieven maar ook meer naar traagheid verlangen. Dat trager leven probeer ik ook in m’n eigen leven toe te passen. Ik geniet er bijvoorbeeld van om m’n boodschappen te doen op de markt of ’s avonds een puzzel te leggen in plaats van naar televisie te kijken. 

zorg

Met deze trage zorg proberen we ons te onderscheiden van andere praktijken maar ook door onze sterke ecologische mindset: we werken voornamelijk met herbruikbare materialen en verplaatsen ons met de elektrische fiets. Door niet in de file te staan of op zoek te gaan naar parkeerplaats kan ik meer tijd besteden aan m’n patiënten en de rit op de fiets laat je toe om je gedachten te verzetten na een harde werkdag. 

De lange dagen kunnen heftig zijn en als hulpverlener word ik soms geconfronteerd met schrijnende situaties maar spijt heb ik nog niet gehad. Verpleegkundige en vroedvrouw zijn geeft me zoveel zelfvoldoening! Je zorgt voor de mens en ziet vaak een verbetering. Als vroedvrouw begeleid je mensen tijdens hun zwangerschap, zie je hun buik groeien en hun verlangen naar het kind. Na de bevalling maak je dan de nazorg mee en om daar je tijd voor te nemen, dat is voor mij het mooiste wat er is. 

Door Wheel of Care heb ik de Brusselaar beter leren kennen. Als echte Brusselès was ik vertrouwd met de gevels maar nu weet ik ook wat erachter schuilt. Ook heb ik de ondernemende kant in mezelf ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze had. Vier jaar geleden zijn we begonnen met z’n tweeën en ondertussen zijn we met zeventien. De grote droom? Uitwijken naar andere steden om daar ook trage zorg te kunnen verlenen en zo andere mensen te inspireren met ons pure verhaal. 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek