Wat betekent een 'puur natuurgebied' precies?

Terug

Je wist misschien al dat het water van SPA® uit de Venen komt. Deze streek staat bekend om haar puurheid, niet toevallig omdat het ook een beschermd gebied is. Maar wat houdt dit nu eigenlijk precies in? Wat betekent een 'puur natuurgebied' en waaraan kan je het herkennen? Ariane en Elien speelden een spelletje om het je te laten raden! Bekijk hun 'Whisper Challenge': 

Bekijk de video

26.000 voetbalvelden! Dat is het eerste weetje dat Elien ons 'influisterde': het is de grootte van het SPA® natuurgebied. Elke dag streven we ernaar om de natuur en de wijde omgeving rond de bron van SPA® te beschermen. Het blijft niet bij intenties, maar we nemen heel wat concrete maatregelen hiervoor. In dit gigantische gebied is er geen sprake van (land)bouw of industrie, en is er dus ook geen vervuiling of verandering van de natuur door toedoen van de mens. Dit is een uiterst belangrijke voorwaarde om de zuiverheid van SPA® te garanderen. Doordat de bodem, de lucht en het water zo puur zijn, blijft ook de bron beschermd en intact. Het is zeg maar het 'natuurlijke schild' van SPA®! Het ultieme bewijs van de puurheid is de grote biodiversiteit rond de bron, met vele verschillende soorten plant- en diersoorten. De talrijke bijen zijn de echte beheerders van dit gebied

Een natuurgebied dat zo puur is, daar zijn we natuurlijk trots op. Het is ook een van de redenen waarom SPA® het prestigieuze Platinum-certificaat kreeg van de Alliance for Water Stewardship (AWS). Het is een mooie bekroning van ons duurzaam bronbeheer. Omdat we het natuurgebied zo goed beschermen, is het water van SPA® ook goed voor je gezondheid. We zijn er trots op dat we de eerste producent van mineraalwater in Europa zijn die dit certificaat ontvangt! Het is een erkenning van onze jarenlange inspanningen om onze bron en het gebied eromheen te beschermen. 

Een intact natuurgebied is een essentieel onderdeel van onze doelstelling om jou het zuiverste, meest pure water te kunnen aanbieden. Daar zorgen we al heel lang voor, en dat gaan we blijven doen. Met deze belofte én onze concrete acties om het gebied rondom onze bron blijvend te beschermen, maken we elke dag opnieuw het verschil. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat SPA® 100% klimaatneutraal is en een B Corp-certificaat kreeg. Alles voor de natuur! 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek