Op reis voor hét grote avontuur begint?

De kinderkamer in orde brengen, de geboortelijst samenstellen, namen zoeken… Een nieuw leven op de wereld brengen, daar komt erg veel bij kijken. Met vakantie gaan kan helpen om hier eventjes aan te ontsnappen. Maar hoe doe je dat juist, veilig reizen met een baby in je buik?   

Timing is alles

Als je elke dag misselijk bent, heb je niet echt zin om te reizen. Daarom wachten de meeste toekomstige mama’s tot het tweede trimester om op vakantie te vertrekken. Maar in principe mogen zwangere vrouwen zonder gevaar reizen tot hun bevalling, behalve bij bepaalde aandoeningen of risicozwangerschappen. Om helemaal safe te zijn: bespreek je reisplannen met je arts én bekijk onze volgende tips.   

Vliegen of niet?

Dat je een vliegtuigbevalling wil vermijden, da’s begrijpelijk. Daarom hebben de meeste vliegtuigmaatschappijen ook een limiet voor zwangere vrouwen, meestal is dit na 28 weken. Als je daarna toch wil vliegen, heb je een schriftelijke toestemming nodig van je dokter. Verder is het perfect veilig om te vliegen. Denk er wel aan om af en toe rond te lopen: zo hou je je bloedcirculatie op gang. En neem ook zeker je flesje SPA® mee aan boord, zo blijf je gehydrateerd. 

Met de auto

Natuurlijk kan je ook kiezen voor de makkelijke optie: de auto. Er zijn tal van leuke bestemmingen die niet te ver zijn, zoals Frankrijk, Zwitserland, Spanje of zelfs Kroatië. Het voordeel is dat je stopt wanneer je wil én hoelang je wil. Je stapt best om de twee uur even uit om de benen te strekken, zo verminder je het risico op trombose. 

Of waarom niet met de trein?

Als je écht comfortabel wil reizen, dan neem je gewoon de trein. Zo kan je regelmatig bewegen en heb je alle ruimte om op je gemak te zitten. Met de Eurostar sta je in een oogwenk in Londen of Parijs. Blijf je toch in België? Dan mag je de laatste vier maanden van je zwangerschap met een tweedeklasseticket ook in eerste klasse reizen.   

Nog snel naar Timbuktu?

Waar je best wél rekening mee houdt als je zwanger bent, is dat je gevoeliger bent aan hitte en zonlicht. Daarom is reizen naar een tropische bestemming misschien geen goed idee. Daarbovenop riskeer je in sommige landen bepaalde ziektes op te lopen die je liever wil vermijden als je zwanger bent. Denk maar aan malaria of het zikavirus. Kies je toch voor een warme bestemming? Vergeet niet voldoende te drinken en vermijd kraantjeswater. Meer tips om je optimaal en veilig te hydrateren vind je hier.   

Belgium, here I come!

En als je helemaal safe wil reizen, waarom geen staycation in eigen land? Zo zijn er tal van leuke bestemmingen waar je misschien nog niet aan gedacht had. Een fietsweekend aan de kust? Lekker gaan welnessen in de thermen van Spa? Of waarom geen wandelweekend in het Land van de Bronnen? Lees er hier alles over. 

Reizen, dat doe je vanaf nu niet meer alleen

Dat je er even tussenuit wil knijpen voor de baby er is, dat is perfect begrijpelijk. Er komt zoveel op je af dat het moeilijk is om thuis helemaal tot rust te komen. Maar reizen met een baby in je buik is niet hetzelfde als solo reizen. Je neemt dus best je voorzorgen. En ook als je kleine schattebout er is, zal je rekening moeten houden met bepaalde dingen als je op reis vertrekt. Lees er hier meer over. 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek