Water drinken? Ja, maar op welke momenten?

Terug

Wanneer moet je drinken voor een optimale hydratatie?

Om de weldaden van hydratatie voor het lichaam te maximaliseren, in topvorm te zijn en dehydratatie te voorkomen, drink je best de hele dag door water. Wacht niet tot je dorst hebt. Maak er een goede gewoonte van om regelmatig te drinken. Als je 8 glazen water van 200 ml drinkt, geraak je gemakkelijk aan 1,5 l water per dag. 

wanneer water drinken

Bij het opstaan

Drink bij het opstaan onmiddellijk 1 groot glas water. Het hydrateert je lichaam opnieuw na een lange periode zonder drinken. Het maakt ook het spijsverteringssysteem wakker en verdunt de toxines die zich tijdens de nacht hebben opgehoopt. Om rustig wakker te worden, is het goed om water op kamertemperatuur te drinken.

In de voor- en namiddag

Drink minstens 2 glazen water in de voor- en namiddag om vermoeidheid te voorkomen en geconcentreerd te blijven. Vergeet je wel eens om regelmatig te drinken? Drink dan op vaste ogenblikken, bijvoorbeeld om 9.30, 11, 14 en 16 uur. Stel een alarm in op je telefoon of gebruik een app die je eraan herinnert regelmatig water te drinken. Ontdek ook onze tips om water te drinken zonder het te beseffen.

Het goede plan

Zorg dat je steeds een fles mineraalwater SPA® Reine binnen handbereik hebt.

water na de maaltijd

Tijdens de maaltijden

Water, de beste vriend van de gastronomie! Het bereidt de smaakpapillen voor om volledig te kunnen proeven wat je eet, voor meer plezier. Bovendien verdunt het de calorieën die je eet en kan het je helpen om meer controle te hebben over wat je eet. Drink met kleine slokjes het equivalent van 1 groot glas water.  

Vóór het slapen gaan

Drink 1 glas water vóór je gaat slapen, zodat je lichaam goed gehydrateerd blijft tijdens de nacht en om dehydratatie te voorkomen.

water voor het slapen

Tijdens de nacht

‘s Nachts verlies je gemakkelijk via verdamping een groot glas water, of meer als het heel warm is. Aarzel niet om water te drinken als je wakker wordt om naar het toilet te gaan. Zo kan je het waterverlies via de urine compenseren en goed gehydrateerd blijven.


Goed om te weten

Sport je? Uitstekend! Zorg ervoor dat je meer water drinkt om het verlies te compenseren en wacht niet tot je dorst krijgt.

Waarom kiezen voor het natuurlijke mineraalwater van SPA® Reine?

Het natuurlijke mineraalwater SPA® Reine is arm aan minerale zouten. Het is een van de meest mineraalarme waters in Europa. Zo wordt het lichaam niet overbelast en kan het door iedereen worden gedronken, op elke leeftijd, de hele dag door. 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek