Baby op reis

Heb je een lange autorit voor de boeg? Reis je naar een warme bestemming? Vergeet dan zeker niet om voldoende water mee te nemen. Een baby die het te warm krijgt, kan door te zweten vrij veel vocht verliezen. Water helpt z’n vochtbalans op peil te houden en zorgt ervoor dat je baby niet uitdroogt*.

Tips voor onderweg

We geven je graag een paar vakantietips mee. Vertrek je naar een afgelegen of exotische bestemming? Vraag dan zeker het advies van je kinderarts.


Reis je met de auto?

 • Regel de temperatuur in de auto niet te hoog en niet te laag. Je baby krijgt het snel te warm, maar toch zorg je er beter voor dat het verschil met de buitentemperatuur niet te groot is: maximaal 6 à 7 graden lager. Gewoonlijk is 21 graden een temperatuur die als ‘aangenaam’ ervaren wordt.
 • Plan elke 2 uur een stop en laat je kleintje dan ook telkens wat water drinken. Giet wat zuiver water zoals SPA® Reine in z’n vertrouwde flesje. Of draai de ring en het speentje op een flesje SPA® Reine 33 cl… nog handiger!
 • Laat je baby nooit alleen achter in een stilstaande auto, zelfs niet wanneer die in de schaduw staat.

Reis je met het vliegtuig?

 • De lucht in het vliegtuig is droger dan thuis. Je baby zal wellicht meer willen drinken, soms zelfs twee maal zoveel als anders. Zorg zeker voor voldoende water en flesvoeding. Wanneer je nog borstvoeding geeft, moet ook jij extra veel drinken.
 • Bij het opstijgen en landen kan je baby last krijgen van druk op de oortjes. Leg je baby aan of geef hem een flesje. Slikken helpt om de druk te verminderen.
 • In principe mag je maximaal 100 ml vloeistof meenemen in de handbagage, maar voor baby’s wordt een uitzondering gemaakt. Babyvoeding (zowel melk- als potjesvoeding) is toegestaan in de handbagage. Je mag zoveel voeding meenemen als je nodig hebt tijdens de vlucht. Bij de beveiligingscontrole kan men je wel vragen om de voeding te proeven om te bewijzen dat het om babyvoeding gaat. 

Tips voor op je bestemming 

 • Hou je baby altijd uit de zon.
 • Wist je dat je baby extra vocht nodig heeft als het meer dan 30°C is? Laat je baby daarom regelmatig water drinken. Reken op 30 ml/kg per graad boven de 30°C. Staat de thermometer op 32°C? Dan heeft je baby dus 60 ml/kg extra nodig.
 • Gebruik enkel flessenwater waarop duidelijk staat vermeld dat het water geschikt is voor de bereiding van babyvoeding.
 • Koop enkel ongeopende flessen water. Het water van een geopende fles kan je tot 24 uur bewaren zonder besmettingsrisico’s. Wil je ook zelf drinken van het water? Neem dan een glas en drink niet van de fles om overbrenging van bacteriën via de flessenhals te vermijden.
 • Bewaar het water op een koele plek.
 • Bevochtig het gezicht, het lichaam en de ledematen van je baby wanneer het heel warm is. Zo raakt het verhitte lijfje snel z’n warmteoverschot kwijt.
* Minder info.

Water is goed voor je

3 officiële gezondheidsclaims

 De Europese Commissie bevestigt met de onderstaande tekst de kracht van water.

 1. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale regeling van de lichaamstemperatuur
 2. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale fysische functies: coördinatie van bewegingen, mogelijkheid om fysieke activiteiten uit te voeren,…
 3. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale cognitieve functies: vermoeidheid, de concentratie, geheugen, waakzaamheid, visuele nauwkeurigheid,…

Gebaseerd op een dagelijkse consumptie van 2 l per dag.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek