Baby op reis

Heb je een lange autorit voor de boeg? Reis je naar een warme bestemming? Vergeet dan zeker niet om voldoende water mee te nemen. Een baby die het te warm krijgt, kan door te zweten vrij veel vocht verliezen. Water helpt z’n vochtbalans op peil te houden en zorgt ervoor dat je baby niet uitdroogt*.

Tips voor onderweg

Als je met een baby op reis gaat, moet je het water drinken goed plannen. Zeker tijdens een lange autorit of vlucht - ook van airco droog je uit - of een mooie zomerse (strand)dag. Door de hogere temperaturen verliest een kind, net als jij, veel vocht en is het risico op uitdroging altijd daar. Alleen hebben kleintjes nog niet de reflex of discipline om altijd te gaan drinken. Daar hebben ze jou voor nodig. 

Reis je met de auto?

 • In de auto krijg je het al snel warm. Zet de airco alleen niet té hoog: maximaal 6 à 7 graden lager dan de buitentemperatuur. De ervaring leert dat 21 graden als het aangenaamst wordt ervaren.
 • Plan elke twee uur een stop en laat je kleintje dan ook telkens wat water drinken of even plassen. De flesjes SPA® Reine van 50 cl zijn ideaal voor onderweg!
 • Laat je kind nooit alleen achter in een stilstaande auto, zelfs niet wanneer die in de schaduw staat. 


Reis je met het vliegtuig?

 • De lucht in een vliegtuig is veel droger dan in huis. Je kind zal daardoor wellicht meer willen drinken, soms zelfs twee keer meer dan anders.
 • Bij het opstijgen en landen kan je kind last krijgen van druk op de oortjes. Laat je kleintje even drinken. Slikken helpt om de druk te verminderen.
 • In principe mag je niet meer dan 100 ml vloeistof meenemen in de handbagage. Achter de douane en aan boord is er weer water verkrijgbaar, alleen niet altijd gratis. Als je echter met een baby reist, dan wordt een uitzondering gemaakt. Babyvoeding (zowel melk- als potjesvoeding) is toegestaan in de handbagage. Je mag bovendien zoveel voeding meenemen als je nodig hebt tijdens de vlucht. 

Bron: www.brusselsairport.be

Tips voor op je bestemming:

 • Houd je baby zoveel mogelijk uit de zon - zeker tussen 12:00 u en 14:00 uur, wanneer de zon op z’n hoogste punt staat.
 • Boven de 30°C heeft je baby zelfs extra vocht nodig, zo’n 30 ml per graad. Als de thermometer dus 32°C aanwijst, geef je hem of haar dus 60ml extra.
 • Maak het lijfje van je kind vochtig wanneer het heel warm is. Zo raakt het snel z’n warmteoverschot kwijt.
 • Controleer van tevoren of het kraanwater op de bestemming geschikt is voor baby's. Zo niet, koop dan alleen ongeopende flessen water. Het water van een geopende fles kan je tot 24 uur bewaren zonder besmettingsrisico’s.
 • Gebruik bovendien alleen flessenwater waarop duidelijk vermeld staat dat het geschikt is voor de bereiding van babyvoeding.
 • Wil je ook zelf drinken van het water? Neem dan een glas en drink niet uit de fles. Zo voorkom je dat bacteriën via de flessenhals in het water terechtkomen.
 • Bewaar het water op een koele plek - maar ook weer niet té koel

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek