Beter drinken: de 66 Days Drink Better Challenge van SPA

Terug

Beter drinken: de 66 Days Drink Better Challenge van SPA®

‘Oeps, weer niet genoeg gedronken…’ Het is een bedenking die je jezelf vast al vaker hebt gemaakt. En je bent niet alleen, want we drinken te weinig *. Maar liefst 2 Belgen op 3 drinken dagelijks minder dan 1,8 liter, de aanbevolen hoeveelheid. Vaak omdat we het vergeten, of het niet ‘ingebakken’ zit in onze gewoontes.

Maar zo’n nieuwe gewoonte aanleren? Dat vraagt wel wat van je. En daar willen we je heel graag bij helpen. Daarom lanceert SPA® deze zomer de ‘66 Days Drink Better Challenge’, met tips en inspiratie om je te motiveren om je gewoontes aan te passen. Want we zijn ervan overtuigd dat iedereen het kan: in 66 dagen de gewoonte aanleren om elke dag voldoende te drinken. Want beter drinken en beter leven beginnen bij … jezelf. Ga jij de uitdaging aan?

*Bron: SPA Purpose of water Rapport 17/02/2022 Indiville DBP Partners

**Bron: Maria Popova, How long it takes to form a new habit, Brainpickings, 2014

Met de SPA®-Squad op pad

Het duurt dus zo’n 66 dagen voor je van een bepaalde handeling een nieuwe gewoonte gemaakt hebt. Daarom gaan de leden van onze SPA®-Squad 66 dagen lang op weg naar een betere hydratatie. En natuurlijk kan je ze volgen terwijl ze hun parcours met je delen en ze elke dag proberen om van een gezonde hydratatie hun nieuwe routine te maken:

Check de SPA®-Squad op Instagram

Bekijk de SPA®-Squad op TikTok

Je zal het zien

Elke dag wordt een oprechte, authentieke en dus ook niet-perfecte zoektocht naar verbetering. Maar de influencers in onze SPA®-Squad willen niet alleen inspireren. Ze willen ook hun community - jij, dus! - betrekken, om nét hetzelfde te doen. Want iedereen die gezonder wil leven kan deel uitmaken van onze beweging. Ons doel? Het percentage goed gehydrateerde Belgen verhogen van 1 op 3 personen naar 2 op 3 personen. 

Gebruik je SPA Reine Eco Pack in combinatie met de nieuwe en duurzame SPA S’wheat drinkbus, die je nu vindt in onze SPA-webshop!

Doe mee met de 66 Days Drink Better Challenge!

Ook zin om mee te doen en onze 66 Days Drink Better Challenge tot een goed einde te brengen? Geweldig! Hier hebben we alvast een paar heel nuttige tips voor je:

8 tips om beter te drinken

Tip 1: Als je dehydratatie wilt voorkomen, drink je best de hele dag door. Water, natuurlijk. Welke momenten de beste zijn? Dat lees je hier!

Tip 2: Er bestaan tegenwoordig ook leuke apps die je eraan herinneren om regelmatig te drinken. Gulps is er zo een. Je krijgt meldingen op je smartphone en kunt ook zien hoeveel je hebt gedronken. Op Plant Nanny kan je plantje enkel overleven als je voldoende drinkt.  

Tip 3: Drinken tijdens de maaltijd of een stuk fruit eten bij je glas water zorgt ervoor dat je lichaam beter gehydrateerd wordt.

Tip 4: Sporty Spice? Dan weet je natuurlijk al dat je extra moet hydrateren, boven op de aanbevolen hoeveelheid. Want bij intensief sporten verlies je tot wel 2 liter vocht per uur! Lees deze hydratatietips voor sporters.

Tip 5: Hoe drink je meer zonder dat het saai wordt? Breng variatie in je drinkplezier met de gearomatiseerde waters van SPA® Touch. Watermeloen & kiwi, citroen, framboos & appel, kers... Weg met eentonigheid: verken ons assortiment met en zonder bubbels!

Tip 6: Beter drinken, da’s ook natuurlijker drinken. Zeg dus vaarwel tegen kunstmatige additieven en chemicaliën en ga voor natuurlijk en niets anders. Meer weten.


Tip 7: Festivals op de planning deze zomer? Vergeet je challenge niet, en hou (water drinken én dansen!) vol met deze tips

Tip 8: En ben je tijdens de festivals of zomer-bbq’s toch iets te enthousiast in de rosé of spritz gevlogen? Dat geldt oma’s raad ‘Drink water tegen de kater’ nog altijd. ;-)

SPA® helpt

SPA® is jouw hydratatiepartner en we willen je graag helpen om beter te drinken. Ga dus voor ons pure water, onze limonades met natuurlijke ingrediënten en ons engagement voor een betere wereld.

Op een gezonder leven!

Laten we klinken – en drinken – op een gezonder leven. Doe samen met SPA® en onze SPA®-Squad op Instagram en op TikTok 66 dagen lang mee aan onze Challenge en verander je manier van drinken én van leven. Succes!


Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek