« Ik besloot te investeren in een tiny house. »

Terug

Charlotte

Sinds enkele jaren merk ik een toenemende kloof tussen onze levensstijl en de invloed ervan op de natuur. Op dat moment besefte ik dat het zo niet verder kon en ging ik op zoek naar manieren om te leven met respect voor de natuur. Wat deze verandering triggerde? Een wetenschappelijk artikel waarin zo’n 15.000 wetenschappers de zesde massa-extinctie aankondigden.

tiny house

Sinds dat moment werd het voor mij menens. Ik begon eerst met m’n voeding aan te passen en te kiezen voor biologische producten. Ook koos ik voor lokale en seizoensgebonden producten. Zo ben ik zelf m’n eigen groenten beginnen telen waar geen pesticiden aan te pas komen. Daardoor begon ik na te denken over waar ik m’n tijd het meeste doorbreng: m’n woning. Ik was het huren beu en besloot te investeren in een klein ecologisch pand. Na wat research kwam ik terecht in de magische wereld van tiny houses, yurten, woonwagens en andere duurzame woonopties.

tiny house

Ik trok op onderzoek, bekeek verschillende video’s en bezocht verschillende panden. Uiteindelijk ging m’n keuze naar een tiny house en begon ik met het tekenen van een plan. Wat wel nog ontbrak, was iemand die zo’n huis kon bouwen. Ik contacteerde een ondernemer die uiteindelijk verre familie bleek te zijn en zelf net een klein bedrijfje van tiny houses had opgestart. Een belangrijke voorwaarde voor mij was het gebruik van zoveel mogelijk duurzame materialen. Vandaag woon ik er al zes maand en het een werkelijke droom! Het is een leven waar ik echt naar op zoek was: eenvoudiger met minder kosten en minder last op m’n schouders.

tiny house

Door me te focussen op het noodzakelijke is er plots meer ruimte in m’n hoofd en hart voor andere zaken! Ik ben tevreden met minder en beleef zoals Pierre Rabhi zou zeggen: “het geluk van het genoeg.” Eerlijk, het overtrof m’n verwachtingen. Ik voel me meer verbonden met de natuur en meer in harmonie. Ik streefde naar deze puurheid en heb ze uiteindelijk ook gevonden. Op m’n blog deel ik mijn ervaringen en probeer ik anderen te inspireren met één simpele boodschap: luister naar je hart en voel wat in je leeft.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek