De 5 rollen van water voor de gezondheid

Terug

Het menselijk lichaam bestaat hoofdzakelijk uit water. Het vertegenwoordigt namelijk ongeveer 75% van het lichaam van een baby, 60% van het lichaam van een volwassene en 55% van het lichaam van een bejaarde. De concentratie varieert dus in de tijd, maar ook van orgaan tot orgaan: zo bevat bloed ongeveer 80%, terwijl beenderen slechts 20% bevatten. Voor de gezondheid is water dus een essentiële voedingsstof. Het geeft niet alleen structuur aan ons lichaam, maar speelt ook een rol bij de goede werking van het organisme.

1. Een rol als vervoerder

Water lost de moleculen op en vervoert vervolgens de voedingsstoffen via het bloed naar de cellen die ze nodig hebben. Water neemt afval en andere toxines op en voert ze af via de urine en de ontlasting. Het draagt ook bij tot de goede werking van het immuunsysteem door het transport van witte bloedcellen en antilichamen.

2. Een regulerende rol

Water helpt de lichaamstemperatuur rond 37°C te houden dankzij het transpiratiefenomeen. Als het warm is, verdampt het water op de huid (transpiratie) door gebruik te maken van de warmte van het lichaam en zo af te koelen.

puur

3. Een beschermende rol

Water beschermt bepaalde organen, zoals de hersenen, door schokken te absorberen.

4. Een verfraaiende rol

Water houdt de huid mooi. Afgezien van het fysieke aspect, vormt de huid een essentiële beschermende barrière die, als zij slecht wordt verzorgd, minder bestand is tegen agressies van buitenaf. Bovendien is ze het grootste orgaan van ons lichaam en bestaat ze zelf voor meer dan 80% uit water.

5. Een spijsverteringsrol

Water draagt bij tot een goede spijsvertering, vooral via het speeksel, en gaat constipatie tegen.

Drinken om verliezen te compenseren

We verliezen ongeveer 2,5 liter water per dag. Daarom moeten we de hele dag drinken. Wil je weten hoeveel liter water je per dag moet drinken? Hier vind je het antwoord!

Een unieke samenstelling

De voordelen van SPA® Reine voor je gezondheid

Het natuurlijk mineraalwater SPA® Reine is voor iedereen geschikt en kan naar believen gedronken worden omdat het uiterst mineraalarm is. Daarom is het ook geschikt voor de bereiding van babyvoeding en in het kader van zoutarme diëten. 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek