Wandelen in Spa: terug naar je eigen bron

Terug

Wandelen. Het doet wat met een mens. Het bezorgt je een betere conditie en is een zegen voor je botten, hart en bloedvaten, maar het is even goed ook een boost voor je mentale gezondheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat ons stressniveau verlaagt als we de natuur in gaan. Tegelijkertijd krijgen je hersenen bij elke stap extra zuurstof. Die combinatie zorgt ervoor dat ons brein creatief geprikkeld wordt, waardoor het zomaar kan dat we tijdens een wandeling plots de oplossing voor een probleem ontdekken. Maar bovenal helpt wandelen om te vertragen en te verstillen. Weg van alle ruis en terug naar je eigen bron. Geen betere plek dus, dan de waterbronnen van SPA®, om op wandel te gaan! 

Het natuurlijk mineraalwater van SPA® komt uit een beschermd natuurgebied: het Parc Naturel des Sources. Al meer dan 130 jaar wordt het waterwinningsgebied met veel aandacht verzorgd en beschermd. Dat is de enige manier om de zuiverheid van het water te garanderen. Zo is er een verbod op landbouw en industrie, wordt er in de winter geen zout maar zand gebruikt om te strooien en is er een speciaal interventieplan om de impact van noodsituaties zo klein mogelijk te houden. Alles gebeurt met respect voor de bron. De manier waarop SPA® zijn bronwater beschermt is een mooi voorbeeld van hoe ook wij onze eigen innerlijke bron met veel liefde en aandacht kunnen beschermen en verzorgen. En een flinke wandeling maken kan dan een goeie start zijn.  

Dorien Draps (27) van de populaire wandelblog Op Wandel weet als geen ander hoe goed een wandeling is voor je fysiek en mentaal welzijn. Twee jaar geleden begon ze met wandelen en ze voelde meteen hoe dat haar leven beïnvloedde. Ze werd fitter, gelukkiger en vond meer balans. Het inspireerde haar om het wandelgeluk met anderen te delen. Vandaag is ze niet meer van de wandelpaden weg te slaan, heeft ze een online trektochtschool, maakt ze meerdere trektochten per jaar en inspireert ze dagelijks meer dan 14.000 wandelaars om vaker naar buiten te gaan. Ze kwam langs in Spa en deelt hieronder haar wandeltips.  

“Het is altijd aangenaam vertoeven in Spa, in het hart van de Belgische Ardennen. Je zit vlak bij de Hoge Venen, de vallei van de Hoëgne en de watervallen van Coo. Maar naast die trekpleisters heeft Spa zelf nog veel meer te bieden. Onze wandeling van 16 kilometer begint in het centrum van de stad, met een koffietje op de Place du Monument. Daarna klimmen we omhoog door het bos, waar je de fameuze ‘Promenade des Artistes’ vindt. Een prachtige wandeling die veel plaatselijke schilders wist te inspireren. Werkelijk een magisch stukje Spa, gevuld met houten voetgangersbruggetjes en grootse bomen.  

We klimmen verder door en bereiken uiteindelijk het Fagne de Malchamps, een uitgestrekt veengebied op 576 meter hoogte. Vanop de uitkijktoren heb je een geweldig zicht op de regio en het netwerk van houten vlonderpaadjes. Het Veen ligt trouwens in het Domaine de Bérinzenne, waar verschillende leuke wandelingen vertrekken, die je door het gebied van de beschermde waterbronnen voeren. We verlaten het domein en wandelen via het bos van Mambeye terug naar het stadscentrum, waar we met een fris glaasje SPA® klinken op een deugddoende wandeling.” 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek