De recycling van waterflessen van SPA Reine

Terug

De natuur maakt integraal deel uit van de kwaliteit en de zuiverheid van het water SPA® Reine. We zijn altijd pionier geweest op het vlak van duurzaam beheer van verpakkingen. We blijven ook innoveren om de meest milieuvriendelijke verpakkingen op de markt te brengen. Daarom zijn de plastic waterflessen van SPA® Reine in de loop van de tijd lichter geworden. 5, 4, 3, 2, 1: ontdek het recycleproces van de plastic waterflessen van SPA® Reine.

1. Ophalen

De valorisatie van plastic afval is een zaak van ons allemaal. Het begint al bij u thuis. De waterflessen van SPA® Reine zijn inderdaad 100% recyclebaar. Om te worden gerecycled, moeten ze wel eerst correct worden opgehaald. Gooi ze daarom altijd in de blauwe PMD-zak (Plastic, Metaal, Drankenkartons) of breng ze naar een containerpark. 


2. Sorteren

De petflessen worden opgehaald, gescheiden van ander afval, gesorteerd per kleur en samengeperst in enorme kubussen, ook wel plastic balen genoemd. Deze balen worden dan naar recyclingbedrijven vervoerd. 

Recycling plastic waterfles

3. Vermalen tot snippers

De petflessen worden vervolgens een tweede keer gesorteerd en gescheiden in transparante en gekleurde pet. Dan worden ze versneden, voorgewassen en vermalen tot snippers. Die worden daarna eerst gewassen met warm water en wrijving om alle onzuiverheden te verwijderen. Vervolgens komt de flotatiefase waarin de doppen en de etiketten (die drijven) worden verwijderd van het pet (dat zinkt). De snippers worden een laatste keer optisch gesorteerd vooraleer te worden gewassen en gedroogd.

sorteren waterflessen

4. Verwerking tot korrels

De gerecyclede petsnippers worden gesmolten en verwerkt tot korrels (extrusie) met een filter. De verkregen korrels worden vervolgens gezuiverd met polycondensatie, een fysisch proces dat de laatste onzuiverheden kan verwijderen. Daarna worden ze verpakt om gemakkelijk te worden getransporteerd en gebruikt. 


5. Nieuwe flessen maken

De korrels worden gekocht door bedrijven die plastic producten vervaardigen. Het gerecycled pet kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Er kunnen nieuwe flessen mee worden gemaakt, het kan dienen als vulling van dekbedden en jassen, het kan worden getransformeerd in slaapzakken en fleecekleding…

Waterflessen recyclen

SPA® Reine, een verantwoorde fles

De recycling van waterflessen is één van onze prioriteiten. Daarom zijn de flessen van het natuurlijke mineraalwater SPA® Reine 100% recyclebaar, zonder de smaak of de zuiverheid van ons mineraalwater aan te tasten. Bovendien zijn onze flessen sinds 2020 ook koolstofneutraal

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek