Onze duurzame initiatieven

Alles wat we je te bieden hebben, danken we aan de natuur. Daarom is het zo belangrijk dat we alles doen om duurzaam te ondernemen en de natuur te beschermen.

Onze duurzame verpakkingen

Omdat de natuur integraal deel uitmaakt van SPA® Reine, hebben we duurzame verpakkingen altijd hoog in het vaandel gedragen. Daarom presenteren we trots ons SPA® Reine Eco Pack: praktisch, gemakkelijk mee te nemen én meer ecologisch.

Onze CO2-neutraliteit

We zijn ambitieus als het om duurzaamheid gaat. We zijn dan ook trots dat we de eerste mineraalwater-groep in Europa zijn, waarvan alle merken 100% CO2-neutraal zijn.

Een B Corp-gecertificeerd water

We zijn er trots op dat we vandaag de status van B Corp-gecertificeerd bedrijf kunnen claimen. Niet alleen voor SPA®, maar voor de hele Spadel-groep. B Corp is een internationale certificering, die bedrijven beloont die bijdragen om de wereld waarin we leven beter te maken. Bedrijven die hun streven naar winst willen verzoenen met het collectief belang! 

Onze lokale roots

Bij het werken aan duurzaamheid, is lokaliteit belangrijk. In verschillende opzichten. Om te beginnen distribueren we onze producten maximaal 500 kilometer van onze bottelarij in Spa. We geven ook de voorkeur aan lokale leveranciers bij ons inkoopbeleid. 90% van onze (grondstof) toeleveranciers is gevestigd binnen een straal van 500 kilometer rond de fabrieken.

De bescherming van onze bronnen

Al sinds we water bottelen, vanaf 1583, beschermen we onze bronnen. Omdat we weten hoe uniek die bronnen zijn en we het belang van zuiverheid kennen als geen ander.

Samen

Het is geen nieuw inzicht, maar samen bereik je veel meer dan individueel. Daarom werken we intensief samen met verschillende lokale partners.

We gaan verder

Meer weten over onze duurzaamheidsstrategie en initiatieven?
Kijk dan op Source of Change.

Source of Change