« Het voedt m’n passie en het geeft me de indruk dat ik blijf groeien »

Terug

Gregoire

Op het einde van m’n studies wist ik al meteen wat ik wou doen: onderzoek. Ik kreeg gelukkig de kans om aan de slag te gaan bij de universiteit van Luik in het kader van een onderzoeksproject. Insecten en dan voornamelijk bestuivingsinsecten boeien me enorm. M’n werk als onderzoeker sloot hierbij aan en het plaatje klopte volledig. Maar zoals het wel vaker gaat bij passies, groeide deze passie uit tot een hobby: imkerij en het winnen van honing. Dat was geen rationele beslissing maar eerder een instinctieve.

bijen

De declinerende biodiversiteit, waar wij als mens aan bijdragen, treft voornamelijk de bijenpopulatie. Het gaf me zin om iets nuttig te doen en me te investeren in een project dat past bij wie ik ben en waar ik voor sta. Vandaag werk ik aan oplossingen om deze afname tegen te gaan. Want het heeft betrekking op onze gehele samenleving, ook al zijn de gevolgen niet meteen zichtbaar, is de indirecte impact ervan gigantisch.

het winnen van honing

Op de economie, maatschappijen, op onze toekomst en die van de volgende generaties. Voeding, agricultuur, de bestuiving van planten, het in standhouden van ecosystemen…Alles rust op een intacte en beschermde biodiversiteit. Dit alles boeit mij en motiveert me. Het is een kans om mijn steentje bij te dragen en ik voel me er nuttig door. En meer dan dat: het in een way of life, dat al langer in me zit en bijdraagt aan m’n geluk en zelfontwikkeling.

imkerij

Zeker wanneer je projecten verwezenlijkt ziet worden en je er interessante mensen door ontmoet, dát geeft pas zelfvoldoening. Het is ook een domein waar ik elke dag iets bijleer, ik ben dan ook erg leergierig. Het voedt m’n passie en het geeft me de indruk dat ik blijf groeien. Als ik één ding zou kunnen zeggen tegen iemand die twijfelt aan z’n levenskeuzes: volg je hart en heb geen schrik om je smijten. Laat je leiden door je pure zelf.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek