Water, je beste vriend als je (iets te veel) hebt gedronken

Terug

Aperitieven met vrienden, familiefeesten, gekke verjaardagsfeesten, … Er is altijd wel een reden om feest te vieren. Je beste vriend om in topvorm te blijven of je nu iets of veel te veel drinkt? Water!

Water bevordert namelijk de afvoer van afvalstoffen en voorkomt dat je uitdroogt door (te veel) alcohol te drinken. Om de feestdagen gezond door te komen is het steeds een goed idee om een fles natuurlijk mineraalwater van SPA® Reine bij de hand te hebben. 

Een glas water na een glas alcohol

Dat klinkt als een wijze raad van oma… die groot gelijk had! Een glas water drinken na elk alcoholhoudend drankje beperkt de hoofdpijn de dag nadien. Hoe komt dat nu? Het helpt namelijk het dehydraterende effect van alcohol te bestrijden en je maag te vullen, waardoor je ook minder alcohol drinkt. Bovendien vermindert water de calorieopname: elke gram alcohol telt mee voor 7 kcal, wat bijna twee keer meer is dan suiker (4 kcal/g), terwijl water geen calorieën bevat! Zet daarom steeds een fles natuurlijk mineraalwater van SPA® Reine op tafel.  

Het lichaam opnieuw hydrateren

Waarom heeft alcohol een vochtafdrijvend effect? Het stimuleert de afvoer van water via de urine. Die dehydratatie is ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor de symptomen van een kater. Om de volgende dag je nieren te helpen bij de afvoer van afvalstoffen en je lichaam opnieuw te hydrateren, is er één oplossing: water drinken. Dankzij zijn unieke samenstelling en hoge zuiverheidsgraad, is het natuurlijke mineraalwater van SPA® Reine de ideale bondgenoot voor de dag na een feest.  

Om weer in vorm te geraken

De dag na een feest neem je best je voorzorgen zodat je optimaal bent gehydrateerd. Dat is goed voor het lichaam en voor het hoofd: wist je dat een waterverlies van slechts 2% volstaat om de fysieke en mentale prestaties aan te tasten? Vergeet dus niet om regelmatig je fles SPA® Reine eens vast te nemen.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek