Eigenlijk heb je maar één goed voornemen nodig…

Terug

Wil je je leven dit jaar ook een nieuwe draai te geven door volop voor goede voornemens te gaan? Dan ben je niet de enige. Iedereen wil toch, als het even kan, een iéts betere versie van zichzelf worden? 

De licht stresserende vraag is dan: wat wordt je doel? En hoe hoog mik je? Meer of weer sporten, meedoen aan Dry January of Tournée Minérale, minder zoetigheid eten, op je cholesterol letten, mediteren of aan yoga gaan doen, flexitariër of vegetariër worden… 

Je ziet het: keuze genoeg. Wat ook opvalt: ‘gezonder gaan leven’ is heel vaak dé insteek van onze goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Maar (en nu komt het): als wij Belgen denken aan een gezondere manier van leven, dan denken we onmiddellijk aan ‘gezonde voeding’ (48%) en ‘voldoende lichaamsbeweging’ (44%). Maar – en dat is merkwaardig – amper 8% van de Belgen associeert ook ‘beter drinken’ met een gezonde levensstijl. Da’s weinig.

Beter drinken zou voor de Belgen een belangrijkere rol mogen spelen in ons streven naar een gezonde levensstijl. Het zou zelfs een heel goed goed voornemen zijn. Meer nog: wist je dat ‘beter drinken’ eigenlijk ‘Hét Goede Voornemen’ is waarmee je je levensstijl gezonder kunt maken?

Al die goede voornemens? Die kan je stuk voor stuk linken aan ‘beter drinken’.

Ga je meer aan sport doen?

Drink dan voldoende water! Want, welke sport je ook beoefent, je moet er altijd voor zorgen dat je genoeg gehydrateerd bent én blijft. En als we het over hydratatie hebben, bedoelen we niét ‘een paar pintjes in de kantine na de training’, dat begrijp je wel. Neenee, houd de vaart erin na een flinke fysieke inspanning en breng je hydratatieniveau terug op peil, zonder je te verliezen in suikers, calorieën of alcohol. Ga voor puur water, zoals de natuurlijke mineraalwaters van SPA®. Of varieer met SPA® Touch, ons natuurlijk mineraalwater met een vleugje smaak. Meer weten over wat de waters van SPA® voor sporters kunnen doen? Lees dan dit artikel.

Ga je op je voeding letten?

Drink dan voldoende water! Heb je je voorgenomen om wat af te vallen en dus op dieet te gaan? Prima! Minder eten gaat je zéker helpen om van overtollige kilootjes af te geraken en je beter in je vel te voelen. En denk eraan: wat je niet drinkt is even belangrijk als wat je niet eet.

Weten waarom water een pure bondgenoot is van wie wil afvallen? Lees het hier.

Wat zullen we drinken?

Maak gebruik van acties zoals Tournée Minérale of Dry January (Tournée Minerale’s internationale variant) om niet alleen alcohol aan de kant te laten, maar denk tegelijk na over je consumptie van ándere gesuikerde (fris)dranken, die daarbovenop vaak ook nog kunstmatige ingrediënten hebben. Laat die ook voor wat ze zijn en zet meteen een paar extra stappen op weg naar een gezondere levensstijl: kies voor natuurlijk en puur, zoals de fruitlimonades van SPA® Fruit

Benieuwd naar de alternatieven voor gezoete dranken? Ontdek het hier.

Placeb’eau: de pil om beter te leren drinken.

Placeb’eau: de pil om beter te leren drinken… 

Een goede hydratatie hoort ook bij een gezondere levensstijl, want je garandeert er de optimale werking van je hele lichaam mee. Maar: hoe krijg je iemand zover om de noodzakelijke 8 glazen water – of anderhalve liter – per dag ook effectief te drinken?

SPA® introduceert Placeb’eau: een nieuwe pil, die goed kan doen voor je spijsvertering, lichamelijke en cognitieve functies, lichaamstemperatuur én je lever (om er maar een paar te noemen). Wat er in onze Placeb’eau-pil zit? Helemaal niets… Zorg er gewoon voor dat je ze 8 keer per dag inneemt met een groot glas puur SPA®-water… Op die manier leer je jezelf het ritueel aan om tijdens de dag voldoende hydratatiemomenten te voorzien. Zo wordt jouw goede voornemen om ‘beter te drinken’ ook écht realiteit. Meer weten? Snel naar onze Placeb’eau-pagina!  

Allemaal aan de yoga?

Allemaal aan het water! Heb je je voorgenomen om minder gejaagd door het leven te gaan? Dan is er yoga. Je leert je lichaam en je geest beheersen en te ontspannen, met behulp van lichaams- en ademhalingsoefeningen, al dan niet in combinatie met spirituele invloeden. Nu, om dat te kunnen doen, moet je ervoor zorgen dat je goed geconcentreerd blijft en je spieren onder controle hebt. Blijf dus goed gehydrateerd en neem gerust een flesje natuurlijk SPA®-mineraalwater mee naar je yogales. Hou je van smaakjes? Ga dan voor de variaties van SPA® Touch.

Waarom water zo’n belangrijke brandstof is voor je lichaam? Lees het hier.

Is duurzaamheid een ding?

Drink dan duurzaam water! Heb je je voorgenomen om in het nieuwe jaar met je gezin iets te doen voor onze planeet? Dan zijn lokaal consumeren en duurzame oplossingen voor onze dagelijkse consumptiegewoonten zeker aan de orde. Wil je meer weten over het SPA® Reine Eco Pack, de praktische en meer ecologische verpakkingsoplossing van SPA®Klik dan hier!

Geen zorgen!

Liggen je ambities voor een gezondere levensstijl wat lager? Geen probleem: je komt al een heel eind als je de nieuwe gewoonte aanneemt om beter te drinken. En dat gaat nooit vervelen, dankzij het ruime productengamma van SPA®.

Water water water!

Je ziet het: welke goede voornemens je ook hebt voor het nieuwe jaar, water speelt altijd een belangrijke rol in ons streven naar een gezonde levensstijl. Beter drinken is dus echt ‘Hét Goede Voornemen’ waarmee je dit jaar je levensstijl kan verbeteren.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek