Een unieke samenstelling

Een extreme puurheid en het zeer lage gehalte aan mineralen, een waar geschenk van de natuur. Ontdek wat het natuurlijke mineraalwater SPA® Reine zo uniek maakt.

Terug

Een van de meest mineraalarme waters van Europa

Dankzij een ondergrondse reis van meerdere jaren door de mineraalarme rotsen van de Venen van Spa, heeft het SPA® Reine water een ongeëvenaarde samenstelling, zeer arm aan mineralen. De droogrest, het residu dat overblijft wanneer je een liter water bij 180°C laat verdampen, is slechts 38 mg per liter. En dat maakt SPA® Reine tot een van de meest mineraalarme waters van Europa.

Uiterst mineraalarm

Omdat SPA® Reine water zeer mineraalarm is, kan het door iedereen, op elke leeftijd en gedurende de hele dag worden gedronken. SPA® Reine-water biedt ook een hoge microbiologische zuiverheid dankzij strikte bronbeschermingsmaatregelen die elke vervuiling en/of besmetting van het water voorkomen. Het verandert de samenstelling van babymelk niet en is daarom perfect geschikt voor het bereiden van babymaaltijden.

Weinig nitraten

Nitraat is een stof die van nature in groenten en fruit zit en in mindere mate ook in drinkwater. Deze stof is zelf niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar kan in het lichaam omgezet worden in nitriet, wat wel schadelijk kan zijn voor de gezondheid omdat het zuurstofgehalte in het bloed verminderd kan worden. Met slechts 1,5 mg per liter is SPA® Reine een van de waters met het laagste nitraatgehalte.



Laag zoutgehalte (natrium)

Zout is onder meer belangrijk voor het regelen van de vochtbalans in het lichaam. Te veel zout eten kan echter schadelijk zijn voor de nieren of leiden tot een hoge bloeddruk. SPA® Reine bevat slechts 3 mg zout per liter en wordt daarom aanbevolen bij een zoutarm dieet.

Spa reine
Uiterst zuiver Mineraalarm Laag zoutgehalte

Hoe mineraalarm is SPA® Reine? Vergelijk het zelf!

Merknaam
Droogrest (mg/l)
Natrium (mg/l)
Nitraten (mg/l)
Sulfaten (mg/l)
SPA® Reine
38
3
1,5
4
Volvic
130
12
7,3
9
Valvert
201
1,9
3,5
18
Evian
345
6,5
3,8
14
Chaudfontaine
385
44
<1
40
Vittel
1084
5,2
4,4
400
Contrex
2078
9,4
2,7
1121
Hépar
2513
14,2
4,3
1530
Volledige tabel weergevenTabel inklappen

Kraantjeswater, bronwater en mineraalwater: wat zijn de verschillen?

Geur, smaak, mineraalgehalte... Niet alle waters zijn hetzelfde.

SPA® Reine, een unieke samenstelling

Omdat het zuiver mineraalwater SPA® Reine weinig mineralen bevat, overbelast het het lichaam niet en kan het door iedereen worden gedronken, op elke leeftijd en de hele dag door. Het wordt in het bijzonder aanbevolen voor babyvoeding en zoutarme diëten.  

Water is niet zomaar water!

Wil je het eerst zien om het te geloven?

De theetest levert het bewijs dat er wel degelijk verschillen zijn tussen SPA® Reine en andere waters. Dit verschil komt door het lage mineraalgehalte van SPA® Reine. Dit is ook de reden waarom ons water door iedereen op elk moment van de dag gedronken kan worden.