Water is niet zomaar water!

Terug

Er is water en water... Er zijn inderdaad verschillen tussen waters. En dat kunnen we laten zien! Hoe? Dankzij de theetest die het bewijs levert dat er wel degelijk verschillen zijn tussen SPA® Reine en andere waters. Dit verschil komt door het lage mineraalgehalte van SPA® Reine. Dit is ook de reden waarom ons water door iedereen op elk moment van de dag gedronken kan worden.

De theetest toont het verschil!

  • Neem twee microgolfbestendige theekopjes en giet in het ene kopje 200 ml SPA® Reine en in het andere 200 ml ander water. 
  • Verwarm de kopjes water in de microgolf tot ze koken. Tijd en vermogen zijn afhankelijk van je microgolf.
  • Dompel in elk kopje heet water tegelijkertijd een zakje zwarte thee.
  • Laat de thee 2 tot 3 minuten trekken, roer vervolgens in de thee in elk kopje gedurende 2 tot 3 seconden en kijk...

Helderder water

Met deze eenvoudige test kan je snel en gemakkelijk zien dat SPA® Reine anders is dan andere waters. Thee bereid met SPA® Reine ziet er vaak aantrekkelijker uit en is helderder qua kleur. Hoe komt dat nu? Omdat het water van SPA® Reine uiterst mineraalarm is. Mineralen dragen namelijk bij tot het ontstaan van een dun laagje op het oppervlak van de thee, waardoor je thee troebel kan worden.

De theetest

SPA® Reine, een mineraalarm water

Kraanwater, bronwater en mineraalwater hebben niet dezelfde smaak en ook niet dezelfde samenstelling. In België kan kraantjeswater, afhankelijk van de streek, een meer of minder uitgesproken chloorgeur hebben. Dit is een gevolg van de chemische behandeling die kraantjeswater ondergaat. Bronwater daarentegen heeft een samenstelling die kan schommelen. En onder de mineraalwaters zijn er waters die mineraalarm zijn en andere die mineraalrijk zijn. Het water SPA® Reine is een van de meest mineraalarme waters in Europa waardoor ze het lichaam dus niet overbelast en geschikt is voor iedereen, op elke leeftijd, en op elk moment van de dag.

Ontdek hier de unieke samenstelling van SPA® Reine.

spa water

SPA® Reine, het ideale water voor thee en koffie

Aangezien water het hoofdingrediënt van thee is, is het belangrijk het zorgvuldig te kiezen. Over het algemeen wordt aanbevolen door theesommeliers om mineraalarm water te gebruiken. Kalkrijk water dringt minder goed door in theeblaadjes en kan machines en waterkokers beschadigen. Bovendien vertroebelt het het water. De theetest bewijst dat met het mineraalarme SPA® Reine jouw thee helder blijft. Deze tip geldt trouwens ook voor koffieliefhebbers.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek