SPA: ons engagement met lokale en duurzame initiatieven

Terug

Vind jij SPA ® ook een geweldig bedrijf? Vaak komt dat door de reputatie van ons zuivere water en de heilzame eigenschappen ervan. Maar wist je dat in de Belgische economie SPA ® ook een lokale speler is, die zich met plaatselijke en duurzame initiatieven actief inzet voor het milieu en de maatschappij? 

Qua exportbeleid beperken we ons tot 500 km van onze bron. Bijna al onze verkopen gebeuren dus binnen die straal rond de fabriek. Voor ons inkoopbeleid geven we ook de voorkeur aan lokale leveranciers. De meerderheid (90%) van onze leveranciers (van grondstoffen) is gevestigd binnen een straal van 500 kilometer van onze fabrieken, terwijl 95% van onze werknemers in de regio Spa woont. 


Koolstofneutraliteit: van bron tot consument 

We zijn ook de eerste mineraalgroep in Europa met een volledig portfolio van 100% koolstofneutrale merken. Bovendien beschermen we al meer dan 130 jaar een stroom- en wingebied van meer dan 13.000 hectare natuur, dat zijn maar liefst 26.000 voetbalvelden! 

 

Gecertificeerd water 

We zijn blij dat we kunnen bevestigen dat ons bedrijf de B Corp-certificering heeft gekregen, niet alleen voor SPA® maar voor de hele Spadel-groep. Deze internationale certificering beloont bedrijven die zich inzetten om de wereld waarin we leven te verbeteren, door winstdoelstellingen in evenwicht te brengen met het algemeen belang. 

 

Ondanks onze grote bekendheid willen we met SPA® een lokale speler blijven in de Belgische economie, die zich actief inzet voor het milieu en de maatschappij, met concrete, duurzame initiatieven. 

 

Beter drinken. Beter leven. 

Kiezen voor SPA® betekent ervoor kiezen om puur, natuurlijk en verantwoord te consumeren, om gezonder te leven. Kies voor dranken met ingrediënten van 100% natuurlijke oorsprong, zoals de limonades van SPA® Fruit, die gemaakt zijn op basis van natuurlijk vruchtensap en het pure water van SPA®

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek