Waarom water drinken goed is voor de huid?

Terug

Een mooie huid is een goed gehydrateerde huid. Aangezien de huid voornamelijk uit water bestaat, is water essentieel voor de huid. We leggen het uit.


De huid, onze eerste bescherming

Wist u dat de huid het grootste orgaan is van het menselijke lichaam? Ze vertegenwoordigt niet minder dan 16% van het lichaamsgewicht. Ze beschermt ons tegen agressies van buitenaf (microben, vervuiling,…) en door water tegen te houden of door te laten, reguleert de huid onze temperatuur en hydratatie.


Water zorgt voor een elastische en stralende huid

De huid bestaat voor 70% uit water. Water is essentieel voor de huid: het maakt haar elastisch en stralend. Een goed gehydrateerde huid is zacht en glad. Een droge huid is gebarsten, witachtig, trekkerig en voelt niet echt comfortabel aan.


De huid en dehydratatie zijn geen vriendjes

Koude, wind, oververhitte ruimtes verergeren de neiging tot een droge huid. Verergerde rimpels en huidveroudering zijn tekenen van dehydratatie op de huid.


Hoe de huid goed hydrateren?

Helpt water drinken om een mooie huid te krijgen? Een ding is zeker: de huid heeft voldoende water nodig om goed gehydrateerd te zijn. Daarom is het belangrijk om regelmatig en voldoende te drinken. 

Bepaalde “hydraterende” cosmetische producten kunnen helpen om het waterverlies via de huid te beperken, maar ze zijn geen vervanging voor het essentiële gebaar van voldoende te drinken!

natuurlijk water

Hoeveel drinken voor een mooie huid?

Voor de gezondheid drinkt u best minstens 1,5 liter water per dag en meer naargelang de omstandigheden (als het warm is, als u sport…). Drink regelmatig kleine hoeveelheden doorheen de dag voor een optimale verspreiding in uw lichaam.


Welk water voor de huid?

Voor een optimale hydratatie, wat essentieel is voor een mooie huid, kiest u best zuiver water dat weinig natrium (een bestanddeel van zout) bevat. Te veel zout bevordert immers waterretentie en huidveroudering. 

SPA Reine is zeer zuiver en natriumarm water dat u naar hartenlust kunt drinken. Het is ideaal om bij te dragen tot een goede hydratatie en een mooie huid, zonder het lichaam te overbelasten.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek