Wat zijn de verschillen tussen kraanwater en flessenwater?

Terug

We krijgen bij SPA® vaak vragen binnen over onze producten. Dus bedachten we deze Q & SPA®-rubriek én vroegen we Tatyana Beloy, onze ambassadrice, om voor jullie “aan de bron” op zoek te gaan naar antwoorden, om ze met jullie te delen. Daar gaan we, met een eerste vraag:  

“Wat is het verschil tussen kraanwater en SPA® Water?”

Kraanwater

Kraanwater komt uit de grond (grondwater of soms diepere lagen) of uit meren, rivieren en kanalen (oppervlaktewater). Het ondergaat verschillende chemische en natuurkundige behandelingen en wordt drinkbaar gehouden door de toevoeging van chloor, die microben doodt terwijl het door de leidingen stroomt. Kraanwater komt vervolgens via het distributienet rechtstreeks bij je thuis. De kwaliteit ervan is sterk gereglementeerd en onderworpen aan talrijke controles.

flessenwater vs. kraantjeswater

Flessenwater: bron- of mineraalwater

Flessenwater bevat bron- of mineraalwater. Mineraalwater wordt rechtstreeks bij de bron gewonnen en gebotteld. Het heeft een oorspronkelijke zuiverheid die tegen elke vorm van vervuiling beschermd moet worden. Het ondergaat geen enkele chemische of microbiologische behandeling. Het wordt gereguleerd door zeer strenge Europese exploitatie-, productie- en kwaliteitsnormen. De samenstelling ervan is stabiel en uniek, en hangt af van de bron en het soort gesteente dat het tijdens zijn ondergrondse reis tegenkomt, waarbij het wordt geladen met mineralen (magnesium, calcium, bicarbonaten...). Bovendien kan alleen natuurlijk mineraalwater aanspraak maken op voordelen voor de gezondheid (geschikt voor een zoutarm dieet, voor babyvoeding, enz.)

Bronwater is grondwater dat aan de bron drinkbaar is en geen chemische behandeling ondergaat, maar het moet ook voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormen als kraanwater. In tegenstelling tot mineraalwater kan de samenstelling echter schommelen. Bij het bottelen kan het water uit verschillende bronnen met elkaar worden vermengd.

bron- of mineraalwater

En hoe zit het nu met bruisend water?

Dit is natuurlijk bruisend bronwater of mineraalwater zoals SPA® Finesse of water dat bruisend wordt gemaakt dankzij de toevoeging van gas na de winning.

Gebotteld water vs. kraanwater

Kraanwater is voor iedereen toegankelijk en geeft geen plastic afval. Maar wist je dat het mineraalwater SPA® Reine vandaag 100% koolstofneutraal is en dat de flessen 100% recyclebaar zijn? Bovendien zijn ze gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede materialen en zijn alle labels gedrukt met plantaardige inkt op FSC-papier. Sinds 1971 is ook de plastic fles van SPA® Reine 44% lichter geworden.

SPA® Reine, een uitzonderlijke zuiverheid

De uiterst beschermde natuur van de Venen en de kwaliteit van de ondergrond geven SPA Reine een unieke samenstelling die het tot een van de zuiverste waters van Europa maakt. Omdat het uiterst mineraalarm is, is het geschikt voor iedereen en kan het op elk moment van de dag worden gedronken.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek