Bij thee is het type water doorslaggevend

Terug

Dima is slechts negentien lentes jong, maar nu al een wandelende thee-encyclopedie. Hij zit bij een theeclub, heeft zijn eigen theemerk en zet zijn thee het allerliefst met SPA® Reine. Thee is zijn leven. Dima staat er letterlijk mee op: zijn huis ligt naast een theeclub. 

“Waarom zou je de lekkerste thee kopen, maar niet het allerbeste water voor je thee gebruiken? Ik vind het persoonlijk zonde om mijn thee te maken met kraanwater. Het klinkt misschien decadent, maar het type water is echt doorslaggevend bij het zetten van goede thee. Waters verschillen van elkaar in pH-waarden en mineralen en dat verschil proef je. Wat mij betreft hoort SPA® bij het neusje van de zalm als het om drinkwater gaat. SPA® in de thee zorgt voor de wow-factor. Het laag gemineraliseerde water zorgt ervoor dat overheersende smaken juist gebalanceerd en helder worden.” 

Dima is een wandelende thee-encyclopedie

Dima komt oorspronkelijk uit Rusland. In zijn moederland werd hij door het theevirus gegrepen. “Ik was met mijn moeder op bezoek bij mijn peetvader. Hij zette een keer Chinese thee en ik was daardoor echt betoverd. Wauw! De diepte van smaken en ook nog eens op natuurlijke basis… Ik ben me daarna meer gaan verdiepen in thee en heb met mijn moeder een theecafé in Nederland bezocht. Daar kwamen we op het idee om zelf thee te gaan verkopen. Daar heb ik gelijk werk van gemaakt. Voor een schoolproject heb ik mijn eigen theemerk opgezet: Dima’s thee. Dat loopt best aardig!”

SPA® in de thee zorgt voor de wow-factor

De jonge theefanaat is niet alleen door zijn peetvader geïnspireerd om meer met thee te gaan doen. In Nederland heeft hij thee-expert Sergey leren kennen. “Sergey beschouw ik als mijn thee-sensei, mijn leermeester. Hij werkt al elf jaar met thee en heeft de hele wereld rondgereisd om op zoek te gaan naar de beste smaken en alles wat daarbij hoort. We zijn in Amsterdam bezig om samen een theeclub op te zetten. Mensen kunnen in onze club deelnemen aan theeceremonies en meer kennis over het vak opdoen. Sergey heeft mijn enthousiasme voor thee echt versterkt.” 

Ondertussen timmert Dima ook aan de weg om Nederland onder te laten dompelen in een rijke theecultuur. “In de Chinese cultuur geldt het concept ‘Cha Dao’ oftewel ‘de weg van de thee’. Ik sta aan het begin van mijn Cha Dao en wil nog een hoop leren. Mijn doel is om de theecultuur in Nederland en Europa toegankelijker en natuurlijk mooier te maken.” 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek