5 redenen om te kiezen voor de duurzame verpakking van SPA.

Terug

We zijn met meer en meer op zoek naar duurzame oplossingen voor onze dagelijkse consumptiegewoonten. Of het nu thuis is of tijdens het boodschappen doen: voor jezelf en je gezin wil je iets doen voor de planeet. Zo kan je een betere samenleving achterlaten voor je kinderen. Bij SPA® hebben we dat goed begrepen. Daarom presenteren we je heel trots ons nieuw, praktisch en meer ecologisch Eco Pack. We geven je 5 goede redenen om het pack te gaan gebruiken.

1. Een praktisch formaat

Als je 5 (of zelfs 10) liter water hebt, die op elk moment en door het hele gezin gebruikt kan worden, is het niet meer nodig om elke dag een nieuwe fles water tevoorschijn te halen. Het Eco Pack is ontworpen voor het hele gezin en je kan het op het aanrecht of in de koelkast zetten, voor een lekker koel glas water na een ochtendtraining, of voor je kinderen, die zichzelf dankzij het praktische kraantje een glas water kunnen inschenken zonder te morsen.

De duurzame verpakking in karton beschermt het water tegen lucht en licht. Zo kan het tot 4 weken na opening veilig worden gedronken. Wil je meer weten over het nieuwe Eco Pack en zijn duurzame verpakking? Dan vertellen wij je er hier alles over. 

2. Een duurzame verpakking.

Alle puurheid van SPA® Reine vind je nu terug in ons Eco Pack. Het is praktisch, maar ook ontworpen als een duurzame verpakking. Het pack is gemaakt van 100% recycleerbaar karton, maar het heeft ook een plastic zak binnenin, waardoor 65%* plastic wordt bespaard in vergelijking met traditionele plastic flessen. Duurzame verpakkingen zijn voor SPA® een echt maatschappelijk thema, dat ook onze andere producten aangaat. We vertellen je er hier alles over.

*Gemiddelde plasticvermindering (in G/L) in vergelijking met SPA® Reine 6X1L- en 6X1,5L-verpakkingen

3. Recycleren? Da’s vanzelfsprekend, met het Eco Pack.

De doos van Eco Pack is voor 80% gemaakt uit gerecycleerd materiaal en het product is 100% recycleerbaar. Ja, 100%! We leggen het even uit. Als je Eco Pack leeg is, neem je de recycleerbare plastic zak met kraantje eruit. Deze zak doe in je blauwe PMD-zak. En de doos? Die doe je gewoon bij je papier- en kartonafval!

4. Het Eco Pack, een stap verder naar koolstofneutraliteit.

Misschien wist je het al: SPA® is al een paar jaar CO2-neutraal (je leest er alles over in dit artikel). Van bron tot consument doen we er alles aan om onze impact op de planeet zoveel mogelijk te beperken. En als we die koolstofneutraliteit vandaag bereikt hebben, wil dat niet zeggen dat we het daarbij laten, integendeel. 

Met een product als het Eco Pack en zijn duurzame verpakking versterken we onze acties om de planeet te beschermen. 

5. Het Eco Pack is er voor groot en klein.

We hebben het al verteld: het Eco Pack is er voor het hele gezin... en zélfs voor baby's. Het water van SPA® Reine, dat uit het hart van de Venen komt, is namelijk arm aan mineralen en geschikt voor alle leeftijden. Dus, of je nu de flessen van je kinderen wilt vullen of het flesje van je baby wilt klaarmaken: je kan ons water en het Eco Pack zonder zorgen gebruiken. Geef je pack dus gerust een centrale plek in je keuken. Hebben je vrienden of familie vragen over je Eco Pack? Vertel hun dan over de praktische en duurzame verpakking. Zo maak je van een alledaags voorwerp een nieuw symbool van je engagement voor de planeet en je naasten.

Beter drinken om beter te leven impliceert ook dat je streeft naar een meer verantwoorde en duurzame consumptie. Het gaat daarbij om nieuwe initiatieven van bedrijven zoals het onze en om concrete oplossingen zoals het Eco Pack. Wie had ooit gedacht dat je de fles opnieuw kon uitvinden? Toch hebben we vandaag de gok gewaagd. Het resultaat: de duurzame verpakking van het Eco Pack. Voorlopig werpt onze gok zijn vruchten af, want onze klanten hebben het Eco Pack enthousiast onthaald. We hopen dat dit product op een dag zowel in België als in de rest van de wereld gemeengoed zal worden. Neem in afwachting daarvan nog een glas water en... proost!

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek