Ons verhaal

We hebben heel wat gemeen met water, wist je dat? Net als wij baant het zich een weg door het leven, verkent het de wereld, danst het errond, en zet het zijn weg onvermoeibaar verder.

Terug

Géronstère

Natuurlijk sinds 1583

In 1583 werd het water van Spa voor het eerst gebotteld en geëxporteerd. Het natuurlijke mineraalwater van SPA® was toen al beroemd. Van over de hele wereld kwamen rijken naar het stadje Spa om de heilzame werking van het water zelf te ervaren. Niet alleen om te drinken, maar ook om in te baden.

Tsaar Peter de Grote, Victor Hugo en de Belgische koningin Marie-Henriette waren geregeld in Spa te gast. Een van onze waters werd zelfs lange tijd naar koningin Marie-Henriette vernoemd: SPA® Marie Henriette (nu SPA® Finesse). Maar ook SPA® Reine verwijst naar haar, want “Reine” is Frans voor “koningin”.

Hét symbool van SPA®

Pierrot

Iedereen herkent hem wel: Pierrot, hét symbool van SPA®.

In 1923 werd een wedstrijd uitgeschreven om een nieuw logo voor SPA® te bedenken. De Franse tekenaar Jean d'Ylen won die met dit ontwerp. Tot vandaag is Pierrot nog altijd het icoon op al onze flessen. In 2023 vierde Pierrot zijn 100e verjaardag. Om hem de eer te geven die hij verdient, zetten we hem graag in de spotlights in dit artikel.

100% Natuurzuiver

Officieel erkend

Het mineraalwater van SPA® is officieel erkend als natuurlijk mineraalwater. Hiervoor moet het voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Natuurlijk mineraalwater moet afkomstig zijn van een ondergrondse bron die van nature zuiver is. Het moet strikt beschermd worden tegen elk risico op vervuiling, moet een langdurig stabiele minerale samenstelling hebben en gebotteld worden aan de bron. Tot slot mag het niet chemisch of microbiologisch behandeld worden. Dat hoeft ook niet, omdat het water van SPA® van nature al 100% zuiver is.

Puur natuur in een fles.

De Bottelarij

Van bron tot fles

De waters en limonades van SPA® worden gebotteld in onze fabriek “Spa Monopole”. Daar produceren we ook zelf onze eigen petflessen. En daar zijn we best trots op.

Leer hier meer over ons productieproces:

 1. Kleine plastic petkorrels worden verhit tot preformen, die daarna geblazen worden tot volledige flessen.
 2. Deze nieuwe flessen worden grondig gereinigd voor gebruik en dan gecontroleerd door een scanner.
 3. Daarna worden de flessen gevuld met het water van SPA®, dat via ondergrondse leidingen rechtstreeks uit de bron komt.
 4. Vervolgens krijgt elke fles een etiket en worden ze gegroepeerd op een palet. Klaar om geleverd te worden aan een verkooppunt bij jou in de buurt.

Meer weten? Kom naar ons bezoekerscentrum!

Duurzaam duurt het langst

Het water van SPA® wordt gebotteld met het grootste respect voor mens en milieu. We investeren ook voortdurend om de footprint en het gewicht van onze verpakkingen te reduceren. Zo werd de plastic fles van SPA® Reine tussen 1971 en 2010 maar liefst 44% lichter. Ook drukken we al onze etiketten met plantaardige inkt en op gerecycleerd of FSC-papier.

 • 1971   PVC - 51g
 • 1988   PET - 42,6g
 • 1993   PET - 37,5g
 • 2000   PET - 34g
 • 2007   PET - 31g
 • 2010   PET - 28,5g
  44%

  lichtere fles sinds 1971!