Biodiversiteit: de garantie van waterkwaliteit

Terug

Aangezien de bronnen van Spa genieten van een uniek programma ter bescherming van het milieu en de biodiversiteit, garandeert het mineraalwater van SPA® je een uitzonderlijke zuiverheid. 

Het beschermde gebied van de bronnen van Spa, gecreëerd in 1889, strekt zich vandaag uit over meer dan 13.000 hectaren en geniet van een uniek programma ter bescherming van het milieu en de watervoorraden. Water en biodiversiteit zijn immers nauw met elkaar verbonden. Enkel een gezonde omgeving garandeert zuiver water. Het was wel moeilijk om in zo’n uitgestrekt gebied een controlesysteem in te voeren met manuele stalen om de positieve impact van deze maatregelen te meten. Spa Monopole heeft daarom een samenwerking opgestart met BeeOdiversity die 8 bijenkolonies in het gebied heeft geplaatst. 

biodiversiteit is een bron van leven

Bijen: de barometers van het milieu

Dankzij hun bestuivingsactiviteit vrijwaren de 400.000 aanwezige bijen in het gebied de biodiversiteit. Maar dat is niet alles. Ze verzamelen ook veel stalen via het stuifmeel en de nectar die ze naar de bijenkorf brengen. Op basis van deze stalen voert BeeOdiversity vervolgens wetenschappelijke analyses uit en evalueert hoe het zit met de biodiversiteit en de kwaliteit van het milieu (bijvoorbeeld aan- of afwezigheid van pesticiden). 

Geen verontreiniging

De resultaten zijn goed, want de analyses tonen aan dat het gebied niet verontreinigd is en een zeer hoge biodiversiteit heeft. Een echte garantie van de kwaliteit van het mineraalwater SPA® Reine

Verdere verbetering van de biodiversiteit

Op basis van deze resultaten adviseert BeeOdiversity Spa Monopole ook over de te nemen maatregelen om het milieu en de biodiversiteit nog meer te verbeteren, bijvoorbeeld door de herintroductie van specifieke planten of de plaatsing van insectenhotels. 

Ontdek in deze video waarom bijen een goede indicator zijn van de kwaliteit van het milieu rond de bronnen van SPA® Reine.

SPA® Reine, een zuiver water

Gefilterd in het hart van de Belgische Venen, in een beschermd gebied, biedt het natuurlijke mineraalwater SPA® Reine een unieke zuiverheid en zachtheid. Dankzij de constante samenstelling die uitzonderlijk arm is aan minerale zouten, overlaadt ze het organisme niet. Het is dus geschikt voor iedereen, op elke leeftijd en op elk moment van de dag. 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek