Wat zijn de voordelen van water?

Terug

Water is levensnoodzakelijk. En hoe zuiverder het is, hoe beter. Water speelt immers een essentiële rol in ons lichaam en heeft talrijke weldadige effecten. Het zit in elke cel van ons lichaam. Alle reacties en omzettingen die ons lichaam nodig heeft, gebeuren in het aanwezige water. Het is ook ons inwendige transportmiddel: het helpt voedingsstoffen en boodschappen aan de cellen af te leveren, verzamelt afvalproducten en brengt onze verdedigingstroepen (onze antilichamen en witte bloedcellen) tot bij de frontlinies zodat ze het kunnen opnemen tegen ziektes en infecties.

Water is onze beschermer en coach

Wanneer de temperatuur stijgt bij mooi weer of tijdens het sporten, werkt water als een soort airco. Het voert onze warmte af via transpiratie om zo onze lichaamstemperatuur op 37°C te houden. Wist je trouwens dat ons lichaam beter afkoelt door water te drinken op 12-14°C in plaats van gekoeld water? Te koud water zendt een misleidende boodschap naar onze warmtereceptoren waardoor het transpiratie proces wordt vertraagd en de warmteafvoer minder goed verloopt. 

Water heeft ook fysieke voordelen. Het smeert onze gewrichten en helpt ons uithoudingsvermogen en onze behendigheid in stand te houden. Ook vormt het voor onze hersenen een natuurlijke airbag, of beter gezegd een ‘waterbag’ die alle schokken absorbeert.

Het voordeel van zuiver mineraalwater

Water is toch gewoon water? Dat lijkt op het eerste gezicht misschien zo, maar als je nauwkeuriger gaat kijken, in een laboratorium bijvoorbeeld, merk je al gauw het verschil tussen de drie soorten water die we drinken: kraanwater, bronwater en naturlijk mineraalwater. Deze laatste is altijd constant qua samenstelling en ondergaat bovendien geen enkele behandeling. Hoe dat kan? Enkel natuurlijk mineraalwater doet er jaren over om in de bodem door ettelijke lagen van gesteente te dringen. Die lagen filteren en zuiveren het water, en verrijken het tegelijk met mineralen. Vandaar de naam ‘mineraalwater’. Afhankelijk van de aard van de gesteentes en de bron, krijgt mineraalwater zijn specifieke kenmerken en kwaliteiten. Alles over de soorten water, hun voordelen en verschillen lees je hier.

oorsprong water

SPA® Reine … koningin van alle waters?

SPA® Reine dankt haar unieke samenstelling aan de uiterst beschermde natuur in de Venen en aan de kwaliteit van de bodem, waardoor het één van de zuiverste waters van Europa is. De weldaden van SPA® Reine water zijn uniek. Het bevat bijzonder weinig minerale zouten en zo kan iedereen het op elk moment drinken en is het ook ideaal voor babyvoeding. Ook het natriumgehalte is bijzonder laag, waardoor het perfect geschikt is voor zoutarme diëten. Die zuiverheid kroont SPA® tot koningin van alle waters.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek