« Zoveel mogelijk Brusselaars op de fiets krijgen, daar doe ik het voor. »

Terug

Amor

Ik ben zaakvoerder van Velofixer, een fietsenwinkel in het centrum van Brussel. We herstellen ook fietsen aan huis met een elektrische bakfiets, zo is het allemaal begonnen. Toen ik tien jaar geleden een lekke band ging plakken van een vriendin, kwam ik op het idee om een mobiele herstellingsdienst te beginnen. Bij Velodroom, de fietsenwinkel waar ik toen voor werkte, merkte ik dat er bijzonder lange wachttijden waren door het gebrek aan gekwalificeerde fietsenmakers in Brussel. Uiteindelijk waagde ik de sprong en werd ik op m’n twintigste de eerste mobiele fietsenmaker van België. Dat bleek een goede keuze te zijn want na drie maand zat m’n agenda overvol waardoor ik later ben kunnen overschakelen naar een vaste winkel. 

Velofixer

Ik heb vroeger altijd veel gefietst en was een fervent BMX’er. Door m’n technische aanleg haalde ik vaak dingen uit elkaar en prutste ik graag aan fietsen. Sindsdien is die passie blijven groeien. Het is nog steeds een passie want anders zou ik het niet tien jaar kunnen volhouden aan dit tempo. Elk jaar verkopen we immers 30 procent meer fietsen, wat positief is want je merkt dat de Brusselaar steeds vaker naar de fiets grijpt. Zeker sinds de coronapandemie zijn fietsen een booming business. Dat maakt me gelukkig want m’n doel is om zoveel mogelijk Brusselaars op de fiets te krijgen en van Brussel een heuse fietsstad te maken. Er is natuurlijk nog werk aan de winkel, zeker als je kijkt naar de gebrekkige infrastructuur en de manier waarop automobilisten met fietsers omgaan in Brussel.

Gelukkig kan ik met Velofixer bijdragen aan die fietsgoesting door zoveel mogelijk mensen te helpen bij het kiezen van een fiets en fietsen te herstellen. Meer mensen op de fiets krijgen zal altijd de drijvende kracht achter Velofixer blijven en motiveert me om te blijven gaan. 

Brussel op de fiets

Het leuke aan m’n job is dat het niet alleen m’n pure passie is maar dat elke dag anders is. Zo komt er soms veel administratief werk bij kijken maar kan ik op andere dagen gelukkig nog veel technisch werk doen. Natuurlijk horen er ook uitdagingen bij het vak, je managet namelijk een team van mensen dus je moet ook problemen kunnen oplossen. Als ik één pure tip zou kunnen geven, is dat je er gewoon voor moet gaan. Je moet jezelf durven lanceren en zolang de drive en droom er is, komt alles altijd goed. 

Meer weten over Velofixer? Ontdek hier

Amor mijn pure ik

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek