Onze duurzame verpakkingen

Terug

Praktisch én meer ecologisch: het SPA® Reine Eco Pack​

Onze Eco Packs bieden je de puurheid van SPA® Reine in een praktische verpakking van 5 en 10 liter.​ Het SPA® Reine Eco Pack kan makkelijk gebruikt worden door elk gezinslid, dankzij zijn compacte formaat en kraantje.​ Bovendien bevat elk Eco Pack 65 %* minder plastic en is elk pack heel makkelijk te recycleren.​

*Gemiddelde plasticvermindering (in g/l) in vergelijking met packs SPA® Reine 6x1L en 6x1,5L

Onze flessen zijn 100% recycleerbaar

Onze flessen zijn 100% recycleerbaar. En daar laten wij het niet bij: we hebben een duurzame verpakkingsstrategie gelanceerd met 10 ambitieuze doelstellingen op het vlak van productontwerp, verpakkingsproductie, inzameling en afvalpreventie.

Duurzaam, voor een langere levensduur

Alle SPA®-dranken worden gebotteld met het grootste respect voor mens en milieu. Om het gewicht en de ecologische voetafdruk van de verpakking te verminderen, is de 1,5L fles van SPA® Reine tussen 1971 en 2021 maar liefst 53% lichter geworden.

waterfles
recycling van flessen

Een nieuwe aanpak voor inzameling en recyclage

In iedere markt kijken we wat de beste manier is om duurzamer te opereren. In België hebben we de oproep gedaan om via een breed overleg gezamenlijk doeltreffende oplossingen te zoeken om het inzamelingspercentage (met name buitenshuis) op te trekken en de kwaliteit van de gerecycleerde verpakkingen en het hergebruik ervan te verbeteren.

We moeten samen met producenten, verdelers, instellingen voor afvalophaling en –recyclage, politici, verenigingen en burgers werken aan een totaal nieuwe aanpak. Daarbij denken we aan de invoering van een statiegeldsysteem voor drankverpakkingen, een netwerk van machines die een retourpremie geven voor blikjes en PET-flessen of een 'bottle-to-bottle'-inzamelings- en recyclagesysteem.

We gaan verder

Meer weten over onze duurzaamheidsstrategie en initiatieven?
Kijk dan op Source of Change.

Source of Change