Tournée Minérale: laat jezelf inspireren met deze mocktails

Terug

Na de feestmaanden, in februari, besteden we vaak meer aandacht aan onszelf. Want ja: we hebben na alle gezelligheid iets goed te maken met ons lichaam. Water speelt dan al gauw een hoofdrol, zeker als je besluit mee te doen aan Tournée Minérale...

Zo’n ‘droge’ maand is een prima manier om je lichaam te zuiveren en gezond het nieuwe jaar in te gaan. De anderhalve liter water per dag, die je sowieso nodig hebt, helpen dan goed mee. En het hoeft helemaal niet saai te zijn. Laat gewoon je creativiteit de vrije loop met overheerlijke mocktails: alcoholvrije cocktails met de waters van SPA® en heerlijke smaakmakers als rozemarijn, munt en limoen. Hieronder twee lekkere recepten, ontwikkeld door @apricotmocktails. Succes en proost!


mocktails

Shot by apricotmocktails

NOjito 

Ingrediënten:

- SPA® Intense / SPA® Touch Mint

- Nona (of een andere alcoholvrije gin)

- Munt

- Limoen

- Suikersiroop (kan je in de winkel kopen of zelf maken met een simpele 1:1 verhouding water en suiker)

- Ijsblokjes 

Benodigdheden: 

- Cocktail shaker

- Maatbekertje

- Je mooiste cocktail glas

Werkwijze: Doe 6 cl Nona, 2 cl limoensap en 2 cl suikersiroop samen met een aantal takjes munt in de shaker. Voeg ijs toe en schud krachtig tot de buitenkant van de shaker koud aanvoelt. Vul je cocktailglas met ijs. Zeef de inhoud van de shaker in het glas. Top het af met Spa Intense en garneer met een takje munt en een limoenschijfje. Tip: heb je geen shaker? Plet dan wat muntblaadjes op de bodem van je glas, voeg er ijs aan toe en bouw zo je mocktail verder op. Cheers!

Apricot Special

Ingrediënten:

- SPA® Fruit Lemon

- “Qamar Eldeen” (Arabische abrikozenpasta, maar je kan ook abrikozenconfituur gebruiken)

- Citroensap

- Rozemarijn 

- Ijsblokjes

Benodigdheden: 

- Cocktail shaker

- Maatbekertje

- Je mooiste cocktail glas

Werkwijze: Doe drie theelepels Qamar Eldeen of abrikozenconfituur in je shaker. Voeg er 2 cl versgeperst citroensap aan toe. Voeg ijs toe en schud krachtig tot de buitenkant van de shaker koud aanvoelt. Vul je cocktailglas met ijs. Zeef de inhoud van de shaker in het glas. Top het af met SPA® Fruit Lemon. Garneer met een takje rozemarijn. Tip: leg het takje rozemarijn op je palm en klap er even op met je andere hand: de heerlijke aroma’s komen zo vrij. Enjoy!

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek