“Oei, komt het ooit nog goed met mijn lijf?"

Als je zwanger bent, sta je voor heel wat veranderingen. Superspannend allemaal, maar hoe ga je om met de veranderingen die je lichaam ondergaat? Dat kan best overweldigend zijn. Geef jezelf de ruimte om je lichaam te aanvaarden én vooral te vieren. Want een nieuw leven op de wereld brengen, da’s iets unieks.   

Je straalt zo?

Nee, het is geen fabeltje: als je zwanger bent straal je écht. Dat komt omdat je bloeddoorstroming beter is, waardoor je een natuurlijk blosje krijgt. Je hartslag verhoogt en je bloedvolume stijgt met ongeveer 35%. Om al dat bloed rond te pompen, moet je hart extra hard werken. Daardoor kan je soms last hebben van hartkloppingen. Maar maak je geen zorgen, dit is helemaal normaal. 

Je haar doet raar?

Terwijl je vroeger alles deed om meer volume in je haar te krijgen, heb je nu plots een prachtige haardos. Dat komt door de toename van bepaalde hormonen zoals progesteron, oestrogeen en prolactine. Soms is dit al zichtbaar vanaf de eerste maanden. Mooi meegenomen dus. 

Hallo puistjes!

Had je vroeger soms last van acne of rosacea? Dan zijn er twee mogelijkheden: ofwel wordt het beter, ofwel slechter. Dit komt door al die hormonale veranderingen. Zorg dat je huid gehydrateerd blijft en drink voldoende water. SPA® Reine is het ideale mineraalwater voor jou en je baby omdat het laag gemineraliseerd is. 

SOS stretch marks

Je maakt je zorgen over die gevreesde striae (stretchmarks of zwangerschapsstriemen) en dat is alleen maar normaal. De waarheid is dat je ze moeilijk kan voorkomen. De ene krijgt ze en de andere niet. Wat je wel kan doen, is je gewicht onder controle houden en je huid soepel houden met zwangerschapsolie. Heb je ze toch? Wees er trots op. Want ze bewijzen dat je gegroeid bent, niet alleen fysiek maar ook als mens. 

Huh, sproetjes?

Zoals je al wist, hebben hormonen een grote invloed op onze huid. Soms verschijnen er pigmentvlekken rond je ogen, dit noemt men een zwangerschapsmasker. Denk er dus aan om je goed in te smeren met zonnecrème voor je met je bolle buik in de zon gaat liggen. 

Je goed voelen vanbinnen, dat is het belangrijkste

Al die veranderingen, dat kan soms overweldigend zijn. Niet verwonderlijk dus dat sommige zwangere vrouwen te kampen krijgen met een prenatale depressie. Dat je soms een dipje hebt, daar is helemaal niets mis mee. Zeker als je zwangerschap niet helemaal loopt zoals je verwacht had. Maar als je altijd dat gevoel hebt, moet je er over praten met de mensen in je omgeving, zoals je partner, familie of vrienden. Stel een bezoek aan de dokter niet uit als je voelt dat het écht niet meer gaat. 

Wees lief voor jezelf én je lichaam

Zeker op het einde van je zwangerschap, heb je soms moeite om jezelf te herkennen in de spiegel. Maar maak je geen zorgen, de rest van de wereld vind je prachtig. En denk eraan, dit is maar tijdelijk. Laat je in de watten leggen door je partner en probeer op een positieve manier naar je lichaam te kijken. Of waarom niet even me-time nemen met deze tips.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek