Water: echte brandstof voor ons lichaam

Terug

Je weet het: we moeten elke dag 1,5 liter water drinken. En eigenlijk moeten we nog méér drinken als het erg warm is of als we een intense fysieke inspanning doen. Water diént natuurlijk om je te hydrateren, maar het zorgt er ook voor dat de geoliede – excuseer: gehydrateerde – machine, die je lichaam is, perfect werkt! Heb je je yogaoutfit al aan? Dan leggen we het je allemaal uit tijdens een speciale yogales met sport & gezondheid-influencer Marie de Burbure!  

Bekijk de video

Elke dag water drinken, dat betekent zorg dragen voor je lichaam én gezondheid. En als je een slok SPA® drinkt, is dat niet alleen heerlijk, maar nog zo veel meer… 

Neem nu lichamelijke activiteit. Die is voor een groot deel afhankelijk van water en de voordelen ervan. Want, als je sport, heb je water nodig om vol te houden. Voor je lichaam is water een essentiële brandstof, die het vocht vervangt dat je verliest door inspanning en zweten. Je lichaam en spieren hebben water nodig om niet knock-out te gaan na een inspanning en om goed te kunnen herstellen. We gaan hier dieper op in dit artikel

Over spieren gesproken: wist je dat je hersenen, die de échte coach van je lichaam zijn, óók water nodig hebben om goed te kunnen functioneren? Zelfs een lichte dehydratatie kan je intellectuele prestaties al helemaal beïnvloeden. Omdat de hersenen voor ongeveer 80% uit water bestaan, is een goede hydratatie dus hyperbelangrijk voor een goede werking van het hele lichaam. Lees zeker het artikel over de voorbereiding op examens, waarin we de rol uitleggen die water speelt met betrekking tot je hersenen en je geheugen. 

Nog een laatste tip: nu de zomer volop bezig is, zijn ook de festivals volop aan de gang. En hoewel een goed humeur en een zonnige sfeer daar essentieel zijn, is het ook heel belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, zodat je tot de ochtend kunt blijven dansen (hier hebben we het daarover) .

Je hebt het begrepen. Of de gelegenheid nu sportief, intellectueel of feestelijk is: water is in élke situatie de brandstof die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Door elke dag SPA® te drinken zorg je voor jezelf én geef je jezelf de middelen om beter te leven. Dat is wat we tenslotte allemaal willen en het is waar SPA® zich vandaag voor inzet: beter drinken om beter te leven. 

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek