Moet mijn kind méér drinken wanneer het warm is?

Warm weertje? Zorg voor water! 

Het antwoord hierop lijkt eenvoudig. Maar met een kindje moet je het water drinken goed plannen. Zeker tijdens een lange autorit of vlucht - ook van airco droog je uit! - of een mooie zomerse (strand)dag. Door de hogere temperaturen verliest een kind, net als jij, veel vocht en ligt het risico op uitdroging steeds op de loer. Alleen hebben kleintjes nog niet de reflex of discipline om altijd te gaan drinken. Hou je kind dus goed in de gaten en geef het regelmatig kleine hoeveelheden water te drinken en laat het af en toe even een plasje doen, zodat het goed doorstroomt. Water zorgt er bovendien voor dat het lichaampje zijn temperatuur goed kan regelen. 

Op reis? Tips voor onderweg

Reis je met de auto?

  • In de auto krijg je het al snel warm. Zet de airco alleen niet té hard: maximaal 6 à 7 graden lager dan de buitentemperatuur. De ervaring leert dat 21 graden als het aangenaamst wordt ervaren.
  • Plan elke twee uur een stop en laat je kleintje dan ook telkens wat water drinken of even plassen. De flesjes SPA® Reine van 50 cl zijn ideaal voor onderweg!
  • Laat je kind nooit alleen achter in een stilstaande auto, zelfs niet wanneer die in de schaduw staat. 


drinkwater bij warm weer

Reis je met het vliegtuig?

  • De lucht in een vliegtuig is veel droger dan in huis. Je kind zal daardoor wellicht meer willen drinken, soms zelfs twee keer meer dan anders.
  • Bij het opstijgen en landen kan je kind last krijgen van druk op de oortjes. Laat je kleintje even drinken. Slikken helpt om de druk te verminderen.
  • In principe mag je niet meer dan 100 ml vloeistof meenemen in de handbagage. Achter de douane en aan boord is er weer water verkrijgbaar, alleen niet altijd gratis. Reis je met een baby? Dan wordt een uitzondering gemaakt. Babyvoeding (zowel melk- als potjesvoeding) is toegestaan in de handbagage. Je mag zoveel voeding meenemen als je nodig hebt tijdens de vlucht. 
Bron: www.brusselsairport.be 
* Minder info.

Water is goed voor je

3 officiële gezondheidsclaims

 De Europese Commissie bevestigt met de onderstaande tekst de kracht van water.

  1. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale regeling van de lichaamstemperatuur
  2. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale fysische functies: coördinatie van bewegingen, mogelijkheid om fysieke activiteiten uit te voeren,…
  3. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale cognitieve functies: vermoeidheid, de concentratie, geheugen, waakzaamheid, visuele nauwkeurigheid,…

Gebaseerd op een dagelijkse consumptie van 2 l per dag.


Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek