Uitjes met het gezin op en rond het water

Leuke, interessante uitstapjes voor het hele gezin? Die zijn er genoeg. Maar leuke interessante uitstapjes die met water te maken hebben? Toch iets minder. Dus bezorgen we je hier een aantal tips voor leuke avonturen op en rond het water. En natuurlijk vertellen we je ook wat je zoal in de buurt van Spa kunt beleven. Want Spa en water, da’s ook een evidentie, niet? 

Brussel vanop het water

Tussen mei en oktober kan je met het hele gezin op een originele en leerrijke manier naar Brussel: stap gewoon aan boord van een schip, voor één van de dagelijkse gegidste boottochten van ‘Brussels by Water’. Je kan kiezen uit tochten van 1 of 2 uur en je zal het snel merken: vanop het dek van een boot kijk je met zijn allen toch heel anders naar de stad. Je ontdekt de activiteit op en rond het water… de jachthaven… Je vaart langs de kanaalomgeving, die volop in beweging is. Zie je de bestaande historische gebouwen en de nieuwbouw die overal wordt opgetrokken: commerciële ruimtes, recreatiezones, prachtige appartementen en lofts, maar ook musea en een cruiseterminal. De Brusselse kanaalzone is echt een hippe buurt aan het worden is. Voor een onverwacht beeld van onze hoofdstad moet je dus op het water zijn! 

Naast deze rondvaart biedt ‘Brussels by Water’ ook dagtrips aan naar Antwerpen, het prachtige Scheldeland en het Hellend Vlak van Ronquières! Meer info vind je hier.

Op wateravontuur in Hidrodoe

Samen water beleven met je hele gezin, een vriendengroepje of met je klas, dat is echt de max. Ga dus op wateravontuur in ‘Hidrodoe’ in Herentals! ‘Hidrodoe’ is een uniek ‘waterDOEcentrum’, met maar liefst 100 waterexperimenten, een spetterende Watertuin en een spannende 3D-film over waterproductie. Klein en groot, jong en oud: iedereen is welkom bij Hidrodoe. Ook leuk: omdat ‘Hidrodoe’ midden in het bos ligt, kan je je bezoek combineren met een flinke wandelzoektocht! Kan je niet wachten om aan dit wateravontuur te beginnen? Probeer dan thuis alvast een paar leuke proefjes uit of test je waterige kennis met de enige echte ‘Hidrodoe’ waterquiz! Meer info vind je op de leuke website van 'Hidrodoe'!

Zeilen vanaf 5(!) jaar

Veel Belgische zeilers zetten hun eerste zeilstapjes bij de ‘Genval Yacht Club’, aan het meer van Genval op de grens van Vlaams- en Waals-Brabant. De club verwelkomt er het grote publiek van begin februari tot eind november. Tijdens de schoolvakanties kan iedereen er zeillessen en -cursussen volgen. Ook jonge kinderen zijn er welkom, zelfs vanaf de leeftijd van 5 jaar. Dat mag je gerust uitzonderlijk noemen. Onder begeleiding van bekwame instructeurs maak je in alle veiligheid kennis met het plezier van het zeilen. Een leuke activiteit voor het hele gezin, want hoe oud je ook bent of wat je niveau ook is, hier beleef je samen plezier op het water. Ben je al een flinke zeiler? Dan kan je ook bij de club terecht voor kust- en diepzeezeilcursussen. Zeilen is best een intensieve sport. Vergeet dus niet om je voldoende te hydrateren. Hou dus altijd een flesje SPA® bij de hand! 

Meer info vind je hier!

Suppen met de kids

Zitten jullie met z’n allen graag op het water, maar willen jullie ook iets origineels beleven? Kies dan voor een initiatie suppen. Suppen komt van SUP (‘Stand Up Paddling’), waarbij je je rechtstaand en al peddelend voortbeweegt op een soort surfplank. Suppen is een veelzijdige watersport, want je traint al je spieren terwijl je volop geniet van de natuur en het water. Denk trouwens aan je hydratatie als je intens bezig bent, en zorg voor voldoende SPA®-water in je backpack. Tip: bij ‘Pelican’ kan je al les volgen van zodra je 6 jaar oud bent. Wist je dat je ook yoga- en pilates-lessen kunt volgen op SUP-boards? Een wedstrijd SUP-polo kan ook, of met zijn allen op één groot board suppen. Daarvoor huur je best een giga SUP-board.  

Alle verdere info over suppen bij ‘Pelican’ vind je hier.

De loze vissertjes

Ben je op zoek naar een niet zo traditionele gezinsactiviteit die je naar de waterkant brengt, ver van de gebaande paden? Trakteer je hele gezin dan eens op een initiatie vissen! Hengelen is namelijk een kunst die iedereen zich eigen kan maken dankzij ‘RIVEO’, het referentiecentrum voor rivieren en vissen in Hotton bij Durbuy. “Vissen, is dat niet oersaai?”, horen we je denken. Tuurlijk niet! Vissen is pure strategie, want het is de bedoeling om de vis naar een bepaalde plek te lokken… waar dan je haakjes met aas hun werk kunnen doen. Het is dus niet “naar een dobber staren tot je erbij in slaap valt”. J En geef toe: soms is het gewoon heel aangenaam om strategisch een langzamer tempo te volgen en je te laten meevoeren door de natuur, met momenten vol rust én focus.  

Meer info over vissen in Hotton? Die vind je hier!

Het loopt vlot in Gent

Met de vlotten van ‘Vlot Gent’ ontdek je Gent en omgeving in een feeërieke sfeer, vanop het water. De vlotten worden aangedreven door fluisterstille elektromotoren, die hun energie halen uit zonne- en windenergie. Kies uit een loungemodel met zitzakken en tuinstoelen of een salonmodel met stijlvolle tafels en stoelen. Je hebt geen vaarbewijs nodig om het vlot te bedienen en je kan met het hele gezin de opdrachten van het ‘Pol Cosmo Waterbeestjesfamiliespel’ uitvoeren. Het enige dat je nu nog moet afspreken, is wélke picknick je voorziet. En of je daarbij gaat voor SPA® Reine, SPA® Intense, SPA® Finesse, SPA® Touch of SPA® Fruit. Keuze te over!  

Alle info over ‘Vlot Gent’ vind je hier.

Riolenmuseum Brussel

Uitjes op en rond het water, daar hoort toch ook een ‘specialleke’ bij. Wat dacht je van het Riolenmuseum in Brussel mét exclusieve rondleiding in de authentieke Brusselse riolen? ‘Dompel je onder’, volg het ondergrondse parcours van de Zenne en ‘snuif de sfeer op’ van een echte rioolcollector. Leer alles over de aanleg en renovatie van de rioleringen, het moeilijke werk van de rioolwerkers en – niet te vergeten – de watercyclus in de stad. Hou alvast dat flesje SPA® bij de hand om te beseffen dat water ook onbezoedeld, zuiver én puur kan zijn! J Tip: elke eerste zaterdag van de maand opent het museum gratis de deuren en met je kids kan je er als echte avonturiers op zoek naar de geheimzinnige Rivierschat!  

Meer info vind je hier!

De Grotten van Neptunus

In de Grotten van Neptunus in Couvin ontdek je een miljoenen jaren oude, ondergrondse kalkstenen wereld. De grotten zijn ooit ontstaan door aardbevingen en de insijpeling van erg kalkrijk water heeft daarna de stalactieten gevormd die je nu ziet. Interessant om te zien is dat het water van SPA® zich op eenzelfde manier een weg baant door de ondergrond. Maar, en dat is belangrijk: in Spa zijn de rotsen in de ondergrond zeer arm aan mineralen. Dat maakt het water van SPA® puur en zuiver. De apotheose van de Grotten van Neptunus is de ‘Eau Noire’: een ondergrondse rivier, die plots verdwijnt en pas drie kilometer verder op mysterieuze wijze weer bovengronds opduikt. Ja, het grootste deel van de Grotten van Neptunus is nog onontdekt. Werk aan de winkel dus, voor flinke onderzoekers zoals jullie! Vergeet je proviand niet, en neem voldoende SPA® mee om je dorst te lessen en te hydrateren na al dat klimwerk!  

Info vind je hier!

Uitstapjes in en rond Spa!

Een pagina met leuke uitstapjes rond en over water zou natuurlijk niét volledig zijn zonder tips over wat er zoal in en rond Spa te beleven is. Hier komen een paar tips! 


Met SPA®… naar Spa!

Wat dacht je van een weekendje weg naar Spa? SPA® en Andennes-étape vonden voor jou en je naasten leuke vakantiehuisjes voor een fijn verblijf in Spa, waar het bruist van de activiteiten voor jong en oud. Meer info vind je hier!


L’Eaudyssée 

Kom je naar Spa? Breng dan zeker een bezoekje aan het bezoekerscentrum van onze bottelarij. Je ziet hoe de botteling van alle SPA®-producten gebeurt én er is ook ‘L’Eaudyssée’: het magische universum waarin je ontdekt hoe lang de weg is die het water van SPA® aflegt voor het in de fles terechtkomt. Alle info? Die vind je hier!


Natuurwandelingen in Spa 

Dat wandelen gezond is staat buiten kijf. Het bezorgt je een betere conditie en ’t is een zegen voor je botten, hart en bloedvaten. Maar het is ook goed voor je mentale gezondheid. In de prachtige natuur rond Spa is het ideaal wandelen. En met een fles SPA® in je rugzak zit het met je hydratatie ook helemaal goed!  

Inspiratie voor een deugddoende wandeling? Die vind je hier!

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek