Mijn kind is ziek… Geef ik best extra water?

Wanneer je kind koorts maakt of braakt, is water van vitaal belang. Laat je kleintje geregeld wat zuiver, natuurlijk SPA mineraalwater drinken. Een frisse opkikker!

Een glaasje water doet altijd goed!

Wanneer je kind koorts maakt of braakt, is water van vitaal belang. Laat je kleintje geregeld wat zuiver, natuurlijk mineraalwater drinken. Een frisse opkikker!

Help, koorts!

Geen paniek, koorts is een natuurlijke verdedigingsreactie van het lichaam op een infectie. Je kind heeft koorts wanneer zijn of haar lichaamstemperatuur boven de 38°C stijgt. Je hoeft die verhoging niet noodzakelijk onmiddellijk te onderdrukken. Als je kind actief en alert blijft, is een koortswerend middel meestal niet nodig.

Vocht aanvullen

Voldoende drinken is wél uiterst belangrijk bij koorts. Hoe hoger de temperatuur oploopt, hoe belangrijker zelfs. Water helpt je kind om zijn of haar lichaamstemperatuur te regelen*. Bovendien verliest een koortsig kind door te zweten veel vocht. Geef je kind best regelmatig kleine hoeveelheden water te drinken. Zo vul je voortdurend elk vochtverlies weer bij.

Doe de plastest

Er is een eenvoudige manier om te controleren of de vochtbalans van je kind in evenwicht is: gewoon even kijken naar de urine. Donkere urine betekent dat je kind eigenlijk te weinig drinkt. Er zitten dan te veel afvalstoffen geconcentreerd in te weinig vocht. Een lichtgele kleur? Dit betekent dat de urine genoeg verdund is en je kind dus voldoende water drinkt! 

Wat als je kind diarree heeft of moet overgeven?

Je kind verliest in dat geval op korte termijn veel vocht. Het is dan van cruciaal belang om je kleintje extra water te laten drinken, zo niet kan het lichaam uitdrogingsverschijnselen beginnen vertonen. Je kan via een eenvoudige huidplooitest controleren of je kind voldoende gehydrateerd is.

mijn kind is ziek

De huidplooitest

Knijp de huid van het buikje tussen twee vingers samen en laat plots los. Wanneer je kind goed gehydrateerd is, verdwijnt de plooi onmiddellijk. Blijft de huidplooi zichtbaar? Dan vertoont je kindje tekenen van uitdroging. Geef je kleintje meteen water en neem onmiddellijk contact op met een dokter.

Andere symptomen van uitdroging:

  • een droge, plakkerige mond
  • huilen zonder tranen
  • diepliggende ogen
  • minder en donkerdere urine
* Minder info.

Water is goed voor je

3 officiële gezondheidsclaims

 De Europese Commissie bevestigt met de onderstaande tekst de kracht van water.

  1. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale regeling van de lichaamstemperatuur
  2. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale fysische functies: coördinatie van bewegingen, mogelijkheid om fysieke activiteiten uit te voeren,…
  3. Water draagt bij tot de instandhouding van de normale cognitieve functies: vermoeidheid, de concentratie, geheugen, waakzaamheid, visuele nauwkeurigheid,…

Gebaseerd op een dagelijkse consumptie van 2 l per dag.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek