Mijn kind is één brok energie… Heeft hij dan ook meer drinken nodig?

Kinderen hebben, in verhouding tot hun lichaamsgewicht, méér water nodig dan volwassenen. Hun lichaam is in volle ontwikkeling en bovendien spelen en bewegen kinderen meer. Maar kinderen ervaren nauwelijks een dorstgevoel. Ontdek hoeveel water een kind elke dag moet drinken.

Kinderen hebben, in verhouding tot hun lichaamsgewicht, méér water nodig dan ‘grote mensen’. Ze ontwikkelen zich razendsnel en ze zijn bovendien - meestal - veel actiever dan wij. Kinderen tot 20 maanden ervaren echter nauwelijks een dorstgevoel en, eenmaal ouder, zijn ze vaak té druk met van alles om even rustig te drinken. Ze hebben daarom jou nodig om ze te herinneren aan een glaasje water. Dat hebben ze nodig bovenop het vocht dat ze al uit voeding halen, zoals fruit, soep, groenten, enz. 

Wie heeft wat nodig?

Peuters* - 1 tot 3 jaar

Deze kleintjes hebben elke dag 500 ml vocht per dag nodig, naast hun dagelijkse portie melk. Mineraalarm, niet-bruisend water is het beste voor ze. 

Kleuters** - 3 tot 6 jaar

Deze actieve mensjes hebben elke dag minstens 800 ml nodig, ongeveer 4 glazen water.

Kinderen** - 6 tot 12 jaar

Op deze leeftijd hebben ze behoefte aan een liter water per dag, of vijf glazen van 200 ml.

Tieners - vanaf 12 jaar

Nu worden ze écht groot. Geen wonder dat ze vanaf twaalf jaar evenveel water nodig hebben als een volwassene: 1,5 tot 1,8 liter per dag.

 

Geen dorst?

Herinner je kinderen geregeld aan een glaasje water. Ze ervaren zelf nauwelijks een dorstgevoel. Pas wanneer hun lichaam de eerste tekenen van uitdroging vertoont, krijgen ze dorst.

 

Bang voor uitdroging? Doe de huidplooitest.

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek