5 originele ideetjes om te doen met je baby

Heb je zin om je baby van 18 maanden oud de wereld te ontdekken? Hier zijn enkele leuke ideetjes…

1. Aan zee

Ga een dagje naar zee. Niet alleen om zandkastelen te bouwen. Ontdek samen met je kind de oceanen in het Sea Life Center van Blankenberge. Neem de kusttram. Maak kennis met de garnaalvissers te paard in Oostduinkerke of ga eens lekker uitwaaien in de natuurparken van het Zwin of de Westhoek.

activiteit aan zee

2. In het bos

Als je de schaduw van de bomen verkiest, kan je terecht in het recreatief park Chlorophylle in Dochamps, in de buurt van La Roche-en-Ardenne. Je kunt er op een speelse en leuke manier het bos ontdekken. Zin in een verrassende wandeling? Bezoek dan de Lommelse Sahara waar je een zandvlakte vindt te midden van een naaldbos. 

bosactiviteit

3. Naar de speeltuin

Kan je kind niet stil zitten? Laat het ontdekken hoe leuk glijbanen zijn! In ons land zijn er verschillende provinciale domeinen met speeltuinen die perfect zijn aangepast aan kinderen. Dit is onze top 3 : Chevetogne, Le Bois des rêves en het domein van Bokrijk

speeltuin


4. Met de boot of de fiets

Zeg even vaarwel aan het vasteland voor een boottochtje! Bezoek Brugge met de boot of stap op de Crocodile Rouge voor een amfibietocht op het Lac de l’Eau d’Heure. Of fiets je liever door de bomen in Bosland of door het water in Bokrijk?

fiets

5. Dierenliefhebber

Als je kind dol is op dieren, kan je het onze bosbewoners laten ontdekken in het Domein van de Grotten van Han of in het Wildpark in Stavelot. Maak er een wandeling mee op de rug van een ezel of bezoek een kinderboerderij. Of laat je kind kennismaken met de flora en fauna in ons land in het dierenpark Forestia in de provincie Luik.

activiteit met dieren