NL / FR

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en jouw gebruiksgemak te verbeteren.

Purest Picture – Spa

1

The purest picture

In het natuurgebied van Spa zuivert de natuur elke regendruppel tot z’n beste vorm ooit. Wanneer je door een druppel Spa kijkt lijkt het net een lens. Maar kun je met deze natuurlijke lens ook echt fotograferen? Want hoe mooi zou het zijn om het leven te vangen door een zuivere druppel Spa.

Bekijk hier de film

Lees meer over dit project

Robin de Puy

In 2009 studeerde Robin af aan de Fotoacademie Rotterdam. Met haar afstudeerproject won ze The Photo Academy Award en in 2014 ontving ze de Zilveren Camera Nationale Portretprijs. Nog geen jaar later reist ze helemaal alleen met haar camera dwars door Amerika op een motor. Het resultaat is een serie indrukwekkende portretten.

Robin staat bekend om haar pure foto’s en haar onbevangen manier van werken.
Ze zorgt ervoor dat mensen zich op hun gemak voelen voor de camera. Als de mensen dan zichzelf zijn is dat voor Robin hét moment om ze te vangen in een puur portret. En precies om die reden heeft Spa haar gekozen voor dit bijzondere project.

De vloeibare lens

Spa experimenteerde met een nog nooit eerder vertoonde techniek: fotografie met een druppel Spa mineraalwater als lens. Hiervoor kwam Spa uit bij Hans Feil en Pieter van der Valk van het innovatieve bedrijf Etulipa.

Etulipa is opgericht in 2013 en is gespecialiseerd in de 2e generatie electrowetting. Electrowetting is een techniek die water manipuleert met behulp van gecontroleerde spanning. In 2016 won Etulipa de zilveren Innovation Award in Orlando.

Hans en Pieter begonnen met een idee en ontwikkelden uiteindelijk de unieke lens en camera die gebruikt werd voor dit bijzondere project: een lens van een zuivere waterdruppel, van Spa natuurlijk.