Duurzame verpakkingen? SPA gaat ervoor!

Terug

Plastic waterflessen vervuilen. Maar dankzij inzamelen en recycleren, is het mogelijk deze vervuiling te beperken en bij te dragen tot een kringloopeconomie. Bij Spadel is het goed doorgedrongen. In het kader van Source of Change, ons beleid inzake duurzame ontwikkeling, hebben we al tal van initiatieven genomen om bij te dragen tot een kringloopeconomie.

duurzame verpakking

100% gerecycleerde plastic flessen

Vanaf nu zijn de flessen van SPA® Touch en SPA® Fruit gemaakt uit rPET, 100% gerecycleerde en 100% recyclebare plastic. Hoe kan dat? Dankzij de uitwerking van inzamelacties en recyclagekanalen. 

Wat is rPET?

Wanneer je je PET-flessen in de blauwe zak steekt, worden ze gesorteerd, vermalen, gewassen en vervolgens getransformeerd in rPET, plastic die even veilig, duurzaam en recyclebaar is als PET. Je plastic waterfles blijft uit plastic, maar is geen afval meer. Ze wordt een bron om nieuwe waterflessen mee te produceren. Bovendien stoot de productie en het transport van rPET minder CO2 uit dan nieuwe PET, blikjes, drankkartons of zelfs niet-hergebruikte glazen flessen.  

Waarom nog plastic gebruiken?

Om de zuiverheid van natuurlijk mineraalwater te vrijwaren, moet het aan de bron worden verpakt. Plastic flessen blijven dus helaas nog steeds noodzakelijk om een zuiver en niet-getransformeerd product te kunnen bieden. De SPA® Touch en SPA® Fruit-flessen vormen echter geen probleem meer vanaf het moment dat ze uit 100% gerecycleerde rPET bestaan. Bovendien zijn ze 100% recyclebaar.

Iedereen moet zijn steentje bijdragen

Om de beschikbare hoeveelheid rPET te vergroten, moet het sorteer-, inzamel- en recyclagesysteem nog worden verbeterd. In België is de inzameling van plastic verpakkingen vrij goed georganiseerd. Helaas gaan er nog veel flessen verloren. Bij SPA® staan we open voor elk systeem dat de hoeveelheid en de kwaliteit van gerecycleerde rPET kan verbeteren.

ecologische verpakking

Op naar een kringloopeconomie

Bij SPA® hebben we al verschillende concrete initiatieven genomen rond duurzame verpakkingen en de realisatie van een kringloopsysteem.

  • We hebben de hoeveelheid plastic verpakkingen verminderd door onze waterflessen aan te passen en lichter te maken. 
  • We streven naar 100% gerecycleerde verpakkingen voor alle merken van de Groep tegen 2025. Vanaf nu zijn de flessen van het assortiment water met smaak SPA® Touch en de limonades SPA® Fruit gemaakt uit 100% rPET.


Ontdek al onze engagementen op sourceofchange.spadel.com en doe mee!

de voordelen van plastic verpakkingen

Ontdek alle producten van de SPA®-familie

Spa Waters Image

Natuurlijke mineraalwaters

Natuurlijke mineraal-waters

Een geschenk van de natuur

Ontdek
Spa Fruit Image

Fruitlimonades

Heerlijk fruitige smaken en het pure water van SPA®

Ontdek
Spa Flavour Image

Waters met smaak

Puur water met een vleugje smaak

Ontdek